ČITATELJI ODLUČILI: / Evo tko bi trebao preuzeti kormilo hrvatske reprezentacije

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
9.9.2015.
6:45
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Dva posljednja loša rezultata Hrvatske u srazovima protiv Azerbajdžana (0:0) i Norveške (poraz 2:0), uzdrmali su izborničku stolicu Niki Kovaču i doveli u pitanje plasman

Image

Uzalud vam svi milijuni i klubovi - igrate bez srca! I izbornika, također!

Image

Uzalud vam svi milijuni i klubovi - igrate bez srca! I izbornika, također!

Uoči spomenutih eurokvalifikacijskih utakmica, Hrvatska je bila vodeća reprezentacija u skupini H s 13 bodova, imala za cilj osvojiti barem četiri boda iz ta dva sraza. No, na gostujućoj turneji osvojen je samo jedan bod i Hrvatska se srozala na treću poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je izazvalo bujicu nezadovoljstva u hrvatskoj javnosti, a niti čelnici HNS-a nisu zadovoljni trenutnom situacijom. I sam predsjednik HNS-a

Šuker najavio smjenu Kovača

"Znamo što to donosi. Kada je odlazak, svi su veseli, kada ne idemo na europska i svjetska prvenstva, onda moraš povući neke poteze. Ne razmišljam sad o izborniku, bit ćemo pametniji u srijedu", rekao je Šuker nakon poraza od Norveške dodajući da treba napraviti analizu i vidjeti što se sve dogodilo, gdje smo bili 1. travnja, gdje smo bili 1. lipnja i gdje smo sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cilj nam je plasman u Francusku jer Hrvatska mora biti tamo. Znamo da Norveška igra s Maltom i Italijom, postoje još šanse”, zaključio je tada Šuker.

Image

S ovim izjavama sve je rečeno. Niko Kovač bi trebao dobiti otkaz, a tko će biti njegov nasljednik još se ne zna. Naravno, svatko ima svojeg favorita. Dio medija kao Kovačevog nasljednika vidi trenera Dinamove filijale Lokomotive dio navijača priziva stranog stručnjaka, a ima i onih komentara u kojima se spominje ime bivšeg izbornika Slavena Bilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imena koja se vežu uz izborničku klupu

Tim povodom, Sportski.net ponudio je anketu s nekim imenima hrvatskih trenera koji bi mogli, odnosno, čija se imena nekako često vežu za kormilo nacionalne momčadi. Pa smo tako ponudili imena Slavena Bilića i Roberta Prosinečkog.

Iako, male su šanse za njihov dolazak na kormilo reprezentacije jer oboje imaju posao. Žuti vodi reprezentaciju Azerbajdžana, dok je Bilić fokusiran samo na svoj West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

U anketi je ponuđeno ime Nenada Bjelice koji vodi talijanskog drugoligaša Speziju i bivši izbornik Zlatko Kranjčar koji trenira katarski Al Ahli. Jedan od kandidata je i aktualni izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan i bivši trener Dinama i Mamićev miljenik Kruno Jurčić. U anketi je ponuđeno ime i trenera ModrihZorana Mamića.

Strani stručnjak apsolutni pobjednik ankete

Anketa je bila aktivna od 8.rujna u 9 i 22 , pa do 9.rujna u 02.10, a u anketi ukupno su glasala 1925 čitatelja. Rezultati su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39, 01 % čitatelja (ili njih 751) glasalo je za stranog stručnjaka. Njih 21.92% (422 čitatelja) na kormilu Vatrenih vidi Roberta Prosinečkog. Bivši izbornik Slaven Bilić dobio je 11.43 % glasova (220 čitatelja), dok je Zlatko Kranjčar pobrao 10.34% glasova (199).

Slijede Nenad Bjelica sa 6.18% (119 čitatelja), Zoran Mamić sa 4.88% (94 čitatelja), Nenad Gračan sa 2.65% (51), Ante Čačić sa 1.87% (36) i posljednji je Kruno Jurčić s 1.71% osvojenih glasova (33 čitatelja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo