ĆIRO UOČI SPEKTAKLA NA MAKSIMIRU: / 'Nisam dobar prognozer, ali sad sam siguran. Bolji smo za tri gola, ovo je najbolja Hrvatska ikad'

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

9.11.2017.
10:26
VOYO logo

Na Maksimir stiže Grčka. Riječ je o reprezentaciji uz koju Vatrene ne vežu lijepe uspomene. Samo su jednom slavili u šest međusobnih ogleda.

Bilo je to 30. travnja 1997. godine kada je na klupu Hrvatske sjedio legendarni Miroslav Ćiro Blažević. U sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francusku Davor Šuker zabio je jedini gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč negativnoj tradiciji tvorac najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa i više ne nego optimističan.

"Očekujem pobjedu i to komfornu. Za tri gola smo bolji od grčke reprezentacije. Ovo je utakmica biti ili ne biti, a u takvim situacijama mi je nezamislivo da svaki od naših igrača neće dati optimalan učinak. To će biti dovoljno, jer je razlika u kvaliteti takva da će rezultat biti 3:0", rekao je bivši izbornik u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada nisam bio dobar prognozer, ali sad sam siguran. Prije dvadeset godina (a to je posljednja pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Grčke) sve je bilo drugačije. I ta je utakmica bila biti ili ne biti. Bez obzira što ja mislim da su moji igrači najbolji, ovo je po nekim stručnjacima najbolja hrvatska reprezentacija ikad. Tu je najveći koncentrat talenata koji su imali ikada. Grčka je reprezentacija u odnosu na nas autsajderska i mislim da ćemo večeras slaviti", smatra Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije reprezentacije do sada su uvijek bile uspješne u dodatnim kvalifikacijama za svjetska i europska nogometna prvenstva pa je sigurno da će pasti jedna od tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je četiri puta sudjelovala u baražu i uvijek je izašla kao pobjednik. U osam susreta ostvarili smo četiri pobjede i četiri remija uz 10-2 razliku pogodaka. Grčka je dva puta igrala dodatne kvalifikacije i oba puta je slavila. Ukupno je odigrala četiri utakmice, ostvarivši dvije pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 5-2.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo