nevjerojatan napredak /

CIES objavio jesenski skok cijena: 'Vatreni' veznjak u par mjeseci gotovo dvostruko poskupio!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

cijena je najviše skočila krilnom napadaču Borussije iz Dortmunda Jadonu Sanchu, no velik pomak napravio je i jedan Hrvat

11.12.2018.
8:08
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je podatke o tome kojim su nogometašima cijene najviše skočile na osnovu igara ove jeseni. 

Iako u centru ne mogu sa sigurnošću tvrditi kolika će kojem igraču biti izvješena cijena kad se transfer rok otvori, ali ipak pruža neke generalne pokazatelje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izračunu se u obzir uzimaju kvaliteta igrača, njegove godine, status u reprezentaciji, liga u kojoj nastupa, dužinu ugovora, financijsko stanje kluba koji ga prodaje, pa i onih klubova za koje se smatra da su zainteresirani za igrača. 

Kad se sve uzme u obzir, cijena je najviše skočila krilnom napadaču Borussije iz Dortmunda Jadonu Sanchu. Englezu je tek 18 godina, a ove godine doslovce blista u redovima crno-žutih, a već je i u ozbiljnim kombinacijama izbornika engleske reprezentacije Garetha Southgatea. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je očekivati da će Borussia zadržati ovo čudo od djeteta, no moglo bi se to pokazati kao dobra stvar za čelnike kluba iz Dortmunda. Sancha su naime, iz Manchester Cityja u ljeto 2017. doveli za 7,8 milijuna eura. Već u rujnu, procenjuje CIES, Sancho je koštao 9,7 milijuna eura, a danas po njihovoj procjeni vrijedi 87,9 milijuna što je razlika od čak 78 milijuna eura!

Za više od 30 milijuna cijene su porasle i Joao Cancelu iz Juventusa, Andre Robertsonu iz Liverpoola, Richarlisonu iz Evertona i Thilu Kehreru iz PSG-a.

Što se tiče hrvatskih igrača, najveći skok ostvario je Interov Marcelo Brozović, koji se nalazi na 17. mjestu spomenute ljestvice. 

Njegova cijena s 24,7 porasla je na 45,8 milijuna eura. S obzirom na njegovu formu u Nerazzurima, kao i u nacionalnoj selekciji, ovakav pozitivan pomak nimalo ne iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo