hnl

Prvi strijelac Hrvatske spasio Mamićevo čudo za Europu!

Odličan posao napravila je Lokomotiva u Vinkovcima. S obzirom na uvjete u kojima se nalazi vinkovački travnjak, igrači Cibalije i Lokomotive u prvoj su polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa pružili solidnu igru (1:1).

Po blatnjavom travnjaku i hladnom vremenu bilo je nerealno očekivati da će igrači prikazati tečnu igru koja bi obilovala lijepim i atraktivnim akcijama i potezima. Svaki pokušaj igranja “po zemlji”, posebno u blizini kaznenih prostora, bio je gotovo nemoguć.

U takvim uvjetima, igrači obje momčadi odlučili su igrati većinom na dugačke lopte i pokušaje prodora po krilima, gdje je travnjak bio barem donekle pogodan za igranje. Svjesni uvjeta za igru igrači su se često odlučivali na udarce iz daljine pokušavajući iznenaditi vratare. Pokušavali su Vitaić, Matoš, Chago, Antolić

Gosti su ipak imali nešto bolje prilike, ali na kraju su se i jedni i drugi zadovoljili remijem. Mazalović je donio vodstvo domaćinu u 21. minuti, a izjednačio je prvi strijelac lige, Andrej Kramarić u 59. minuti. Kako se utakmica bližila kraju, stjecao se dojam da su sa neodlučenim rezultatom zadovoljne obje momčadi te da odluku o finalistu ostavljaju za 17. travnja kada se igra uzvrat na Maksimiru.

Povratak na Net.hr