VIDEO: / Kakva drama! Srbin presudio u velikom spektaklu!

Nogometaši londonskog Chelseaja novi su pobjednici Europa lige. U finalu, odigranom u Amsterdam Areni, Chelsea je s 2:1, pogotkom Branislava Ivanovića u trećoj minuti nadoknade, pobijedio Benficu.

15.5.2013.
9:44
VOYO logo

Postao je Chelsea tako prvi klub u povijesti koji je u dvije godine uzastopno osvojio dva europska trofeja. Prošle su godine nogometaši kluba sa Stamford Bridgea osvojili naslov prvaka Europe, a ove su podigli pehar Europa lige. Time je Chelsea kompletirao i niz europskih trofeja, ima ih sada sva tri (Liga/Kup prvaka, Kup pobjednika kupova i Kup UEFA-e/Europa liga).

Benfica je, pak, izgubila sedmi europski finale zaredom. I ne samo to: prošlog vikenda je Benfica u nadoknadi izgubila vjerojatno naslov prvaka u domaćem prvenstvu (primljeni gol od Porta), a sada su pali u 93. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kornera kojeg je izveo Mata sjajno se "u visine" vinuo Branislav Ivanović, udario glavom i smjestio sjajno loptu u suprotni kut vratiju Benfice. Bio je to kraj za momčad iz Lisabona koja je, objektivno, bila nešto bolja tijekom ovog finala.

No, Benfica zaslužuje i minus zbog svoje nekonkretnosti. U prvih 20-ak minuta ogleda tko zna koliko puta su igrači portugalske momčadi bili u suparničkom šesnaestercu, ali su se i stalno upuštali u beskonačna dodavanja. Tako je, zapravo, najbolju šansu u prvom dijelu imao na drugoj strani Frank Lampard koji je odlično potegao s 20-ak metara, ali je lelujavu loptu odlično odbio vratar Benfice Artur Moraes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti je Chelsea poveo i to pogotkom Fernanda Torresa (šesti u Europa ligi u devet utakmica). Petr Čech je rukom poslao loptu sve do sredine travnjaka, ona je lagano zakačila Matu, odbila se do Torresa koji se prvo "otarasio" Luisaa, potom i prošao suparničkog vratara i plasirao loptu u mrežu za 1:0.

http://rutube.ru/video/embed/6348942

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je tada nasrnula još jače, postala je čak i nešto konkretnija, a izjednačila je iz jedanaesterca u 68. minuti. Nespretno je rukom igrao Azpilicueta, a iz penala je strijelac bio Oscar Cardozo.

Prije ključnog Ivanovićevog pogotka mogao je Chelsea doći do gola i preko Franka Lamparda koji je fantastično pucao iz daljine, ali je lopta odsjela na gredi. No, imao je Chelsea nešto kasnije svog junaka u liku Ivanovića, nakon čijeg je pogotka krenula velika fešta Otočana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo