'Ovo je prvi put da je iskočio kod mene, nadam se zadnji'

'Tko god bio, neće biti favorit protiv Dinama.

9.8.2012.
9:02
VOYO logo

Modri će u petak oko podneva saznati svog suparnika u posljednjem pretkolu Lige prvaka, bit će to netko iz petorke: Maribor, Helsingborg, Hapoel Shmona, Cluj ili AEL Limassol.

Podsjetimo, Dinamo je u uzvratnom susretu pobijedio moldavskog prvaka, bio je bolji suparnik i uz 1:0 pobjedu u Tiraspolu, ovom 4:0 pobjedom i najboljom igrom ove sezone, osigurao je ono što je želio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva tjedna Modri će slušati himnu Lige prvaka. Ako i ispadnu u tim susretima za Ligu prvaka, imaju zajamčeno mjesto u skupini Europske lige. Konačno je hrvatski prvak odgirao pravu utakmicu, briljirao je Milan Badelj koji je vodio momčad do ove lagano ostvarene pobjede. K tome, klub je kupio i mir, bar na određeno vrijeme, neuspjeh protiv Sheriffa donio bi brojne potrese u Maksimiru. Mir je dobio i trener Ante Čačić, no to ne znači da se smije opustiti. "Na ovom je mjestu to neminovnost, to su prolazili i moji prethodnici. Ja radim posao najbolje što znam, a dugo sam u ovom poslu. No, razmijem i medije koji moraju svaki dan napuniti po dvije stranice i da to još bude i zanimljivo. A na određeni način to i motivira", uz smješak je rekao Čačić, koji se ponosi činjenicom da je pobjeda izborena bez kažnjenog Sammira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sammir je ako ne najbolji onda među dva-tri najbolja naša igrača i to nije sporno. No, za utakmice se mora pripremati kako treba. Ovo je prvi put da je kod mene iskočio, nadam se i zadnji. U četvrtak će dobiti novčane kazne, nismo se odrekli njega i Pokrivača", kazao je Čačić i pogledao prema ždrijebu.

"Tko god bio, neće biti favorit protiv Dinama. Mi protiv svakoga od tih suparnika imamo pravo vjerovati da možemo proći i dohvatiti Ligu prvaka, a sad smo svoj prvi cilj ispunili, imamo zajamčenih osam utakmica u Europi", zaključio je Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica play-offa igra se 21./22. kolovoza dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo