TEŽAK PORAZ VATRENIH GLASNO ODJEKNUO U REGIJI: / 'Portugalci ponizili Hrvate bez Ronalda. Broj golova mogao je biti dvocifren'

Image
Foto: Profimedia

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi

6.9.2020.
9:26
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 1-4 (0-1) od Portugala u Portu u susretu 1. kola skupine 3 Lige A započela je svoj nastup u drugom izdanju Lige nacija. Veliki poraz izabranika Zlatka Dalića izazvao je brojne reakcije medija u susjedstvu.

Image
DALIĆ NA PRESICI U IZDANJU U KAKVOM GA NISMO NAVIKLI VIDJETI: /

Izbornik sasuo paljbu po igri Vatrenih, Portugalci otkrili bizaran potez Hrvata

Image
DALIĆ NA PRESICI U IZDANJU U KAKVOM GA NISMO NAVIKLI VIDJETI: /

Izbornik sasuo paljbu po igri Vatrenih, Portugalci otkrili bizaran potez Hrvata

Naslovi na portalima

“Mogu oni i bez Ronalda! Poker Portugala protiv nemoćnih Hrvata”, naslov je u Kuriru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Portugal bez Cristijana? Nikakav problem, Hrvati naučili na teži način”, navode Sportske.net.

“Portugal i bez Ronalda dominantnom igrom deklasirao Hrvatsku”, piše Avaz.ba, a žestok je bio Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.11.2019., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 9. kolo, Hrvatska - Slovacka. Dominik Livakovic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

“Portugalci ponizili Hrvate bez Ronalda. Četiri puta matirali Livakovića, a broj golova mogao je biti dvocifren.”

“Hrvati primili 4 gola od surovih Portugalaca, mogli su još toliko da ih sreća i vratar nisu čuvali”, naslov je u Telegrafu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogometaši Portugala nastavili dominaciju u Europi i pobijedili blijede Hrvate”, navodi Klix.ba.

“Debakl Vatrenih. Portugal bez Ronalda deklasirao Hrvatsku”, piše Alo.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković spašavao

Portugal je, inače, poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1) smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4) pogodio za konačnih 4-1.

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0-0 do 41. minute no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izbio za prostor za udarac te s 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola. Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i s 10-ak metara mirno svladao Livakovića. I Livakoviću je u drugom poluvremenu popustila koncentracija što se pokazalo u 70. minuti kada mu je prizeman udarac Joaoa Felixa koji je išao poprilično po sredini gola prošao ispod tijela u mrežu.

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića koji je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3-1. Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim vratima nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo