BREKALO SE OSVRNUO NA IZJAVU O DUGINIM BOJAMA I KRŠĆANSTVU: / Prvo je uspio zaprepastiti, sad je pokušao objasniti

Image
Foto: AFP

Brekalo je zatražen da objasni izjavu koja je završila u mnogim medijima

29.8.2018.
14:17
AFP
VOYO logo

Zaprepastio je Josip Brekalo njemačku javnost, a zaprepaštenje se brzo proširilo i izvan tamošnjih granica, nakon što je kazao da oko ruke ne bi stavio vrpcu duginih boja kakvu kapetani Wolfsbruga, kluba za koji nastupa, nose na utakmicama. A nose ju u znak potpore osobama homoseksualne orijentacije, odnosno istospolnim zajednicama dokazujući da je klub 'sportsko društvo koje se zalaže za toleranciju i tolerantno društvo'.

"Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi ja ne želim nositi", riječi su hrvatskog U21 reprezentativca o kojima se ne prestaje pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠ ZAPREPASTIO NJEMAČKU JAVNOST: /

'Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin'

Image
MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠ ZAPREPASTIO NJEMAČKU JAVNOST: /

'Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin'

To je njegov stav

Za Večernji list je pristao dodatno nešto reći na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari."

Kaže Brekalo i da dobiva poruke potpore, a ističe da je usredotočen samo na nogomet te se ne želi osvrtati na takve stvari, ali i da nije podržavao poruke protiv svojih suigrača 'likeovima' na društvenim mrežama već da je imao problema s mobitelom. Probleme je, nastavlja, otklonio a ispričao se onima kojima je nanio neugodnosti time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najbolje svima

Za kraj je otkrio Brekalo što sanja – ulazak u hrvatsku nogometnu reprezentaciju čije je sve mlađe dobne kategorije prošao.

"To mi je san, životna želja, uvijek sam davao 100 posto za mladu hrvatsku vrstu i to ću činiti kada god dođe poziv iz tabora Vatrenih. Želim sve najbolje svima i vjerujem kako ćete i ubuduće nastaviti pratiti igre mene i mog kluba te kako će se većina više fokusirati na takve stvari jer ja sam, prije svega, nogometaš koji ima svoje stavove", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo