MODRI OSTALI KRATKI / Stručnjak otkrio zašto Dinamo nije stigao do čudesnog preokreta: 'Bili su odlični, sve su napravili, ali....'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamova sezona u Europi završila je u šesnaestini finala Europske lige

24.2.2022.
21:35
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjednika ovog natjecanja Sevillu s 1-0 (0-0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja s 3-1 prošla je dalje s ukupnih 3-2.

Image
MODRI SE OPROSTILI OD EUROPE /

Dinamo nadigrao Sevillu i u dramatičnoj završnici slavio hladnokrvnim golom Oršića, ali je ispao iz Europa lige

Image
MODRI SE OPROSTILI OD EUROPE /

Dinamo nadigrao Sevillu i u dramatičnoj završnici slavio hladnokrvnim golom Oršića, ali je ispao iz Europa lige

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna igrajući rukom u svom 16-ercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je mirno kontrolirala uzvratni susret u Zagrebu, znalački je "umrtvila" igru i praktički s pola snage "sakrila" loptu Dinamovim igračima.

Dinamo je u nastavku ipak uspio povesti nakon jedne neopreznosti u gostujućoj obrani, u posljednjih pola sata i "stisnuti" Sevillu na njezinu polovicu u potrazi za drugim pogotkom koji bi odveo dvoboj u dodatnih 30 minuta, ali nije ga uspio postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj na Maksimiru je za Net.hr prokomentirao bivši igrač Modrih, proslavljeni hrvatski napadač Branko Strupar, i pohvalio dinamovce na hrabro odigranoj utakmici, koja, nažalost, nije bila dovoljna za prolazak u sljedeći krug.

"Šteta, ispali su iz Europe, ali odigrali su hrabru i odličnu utakmicu s obzirom na kadar, silne ozljede i sve to. Pobijedili su, ali nažalost ne s dva gola koliko im je trebalo, ali sve u svemu jako dobra utakmica Dinama i zaslužena pobjeda", rekao nam je Strupar na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Za nastup u ovoj utakmici u momčadi Dinama nisu konkurirala dvojica ponajboljih veznjaka, kapetan Arijan Ademi te hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, a i posljednja linija obrane bila je oslabljena neigranjem Dine Perića, koji je već neko vrijeme ozlijeđen i Danca Rasmusa Lauritsena koji je bolestan.

'Prolazak izgubili u Sevilli'

"Pogotovo su Ivanušec i Ademi bitne karike za Dinamo. Da su njih dvojica bila tu , utakmica je mogla završiti čak 2:0 i Dinamo bi eventualno mogao prći. Šteta što su ozlijeđeni, Ademi je važan u vezi, a Ivanušec u napadu, motoričan je, prolazi jedan na jedan… Šteta što nisu bili kompletni, a i ovako su dosta namučili Sevillu", rekao je Strupar pa potom istaknuo da su Modri izgubili prolazak u prvoj utakmici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je sve napravio, Sevilla je znalački umrtvila igru, igrala je nezainteresirano i izgledalo je kao da će utakmica završiti 0:0. Kada je Dinamo zabio, onda su se malo trgnuli i zaigrali puno ozbiljnije, a Dinamo je imao neke poluprilike i, budimo realni, nije bio u mogućnosti da zabije drugi gol. Na kraju krajeva, mislim da je Dinamo prolazak izgubio u prvoj utakmici u Sevilli. U ovoj utakmici je Dinamo dokazao da može parirati Sevilli koja je puno puta osvojila Europsku ligu i u vrhu je španjolskog nogometa. A Dinamo ih je dobro namučio."

Ostao im samo HNL

Dinamo je već ranije ispao iz domaćeg Kupa, sada ih više nema ni u Europskoj ligi i do kraja sezone ostaje im samo borba za obranu titule u domaćem prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad se mogu totalno koncentrirati na prvenstvo, vratit će se neki igrači, odmorit će se… Veliki je to napor igrati Europu i onda važnu utakmicu preko vikenda. Mislim da će sada Dinamo doći na pravi kolosijek i staviti stvari na svoje mjesto", zaključuje Strupar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo