OBJASNIO /

Boto se osvrnuo na loš start Osijeka: 'Moja je greška što sam slijepo vjerovao Mierezu'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Navijači su vrlo nezadovoljni sportskim direktorom Joseom Botom, a ne pomaže ni činjenica da su bijelo-plavi prodali svoje najjače adute, Ramona Miereza i Darka Nejašmića

7.9.2024.
15:10
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek je novu sezonu HNL-a otvorio jako loše te nakon se nakon pet kola nalaze na pretposljednjem mjestu s jednim bodom. Isto toliko ima i posljednji Slaven Belupo protiv kojeg Osijek 15. rujna igra pred domaćim navijačima.

Image
ZADOVOLJAN /

Kanadski izbornik o Siguru: 'Igra kao Hrvat, ima inteligenciju i iskustvo'

Image
ZADOVOLJAN /

Kanadski izbornik o Siguru: 'Igra kao Hrvat, ima inteligenciju i iskustvo'

Navijači su vrlo nezadovoljni sportskim direktorom Joseom Botom, a ne pomaže ni činjenica da su bijelo-plavi prodali svoje najjače adute, Ramona Miereza i Darka Nejašmića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se odlučio oglasiti sam Boto i istaknuti neke situacije koje mnogima nisu bile jasne, a o svemu je ispričao u intervjuu za klupsku stranicu. Intervju prenosimo u cijelosti.

"Nakon prve faze prijelaznog roka u kojoj smo gradili momčad oko Ramona Miereza, poslije njegova odlaska morali smo razmotriti i promijeniti strategiju. Znamo da je naša momčad vrlo mlada i da joj nedostaje malo iskustva i može se reći liderstva na terenu, a kada to kažem mislim na to da se naša djeca mogu ugledati na nekoga u radu i trenirati s nogometašima koji su igrali na najvišoj razini i od kojih mogu jako puno naučiti. Odlučili smo, stoga, dovesti iskusne igrače koji će nam donijeti ne samo kvalitetu unutar momčadi, već mogu poslužiti i kao primjer našim mladim dečkima koji u sebi imaju veliki potencijal, ali nekada im fali malo iskustva i primjera kakav im je do sada bio Mierez, svojom predanošću prema svakom treningu i utakmici. I sada smo uz starosjedioce Malenicu i Jugovića doveli još par provjerenih internacionalaca, kako bismo pomogli ostalima da napreduju. uvodno je istaknuo Boto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da će momčad koja je formirana uoči odlaska na pripreme u Austriji biti ta koja će iznijeti ovu sezonu. Međutim, dogodilo se nakon toga dosta promjena. U odnosu na te dane i početak natjecateljske godine, roster je ipak drugačiji.

"To nije bilo sve zajedno planiramo u početku, ali se dogodilo zbog svih okolnosti s kojima smo se suočili, a i zbog moje pogreške jer sam slijepo vjerovao Mierezu i njegovoj riječi da želi ostati do kraja sezone. Međutim, ne mogu ni njega pritom kriviti jer znam da i igrači žele napraviti ono što je najbolje za njih i njihove obitelji. S druge strane, mi ne možemo parirati platežnoj moći klubovima u koje naši igrači odlaze. Ponavljam još jednom, istina je da smo gradili momčad oko svog najboljeg igrača i strijelca i kada je on iznenada otišao, kao da se izgubio “kostur” svega na terenu. Morali smo reagirati tako što smo doveli nove igrače, kako bismo ponovno imali taj “kostur” i da bi nam momčad bila što konkurentnija. Naravno, i kako bismo smanjili pritisak s naših mladića jer ne možemo od tinejdžera s 18 godina tražiti da rješavaju utakmice i staviti sav pritisak na njih. No, možemo od ovih starijih i iskusnijih igrača koji trebaju pomoći onima koji su tek stupili na scenu. Sada nam preostaje kvalitetno raditi i vidjeti kako će se s vremenom pokazati ta naša pojačanja."

Iznenađenje je za navijače bio odlazak Nejašmića jer je ipak riječ o jednom od najvećih oslonaca momčadi. Bio je u zadnjoj godini ugovora i na kraju je došlo do dogovora da mu se omogući transfer.

"Dakle, Nejašmić je potpuna drukčija priča od Miereza. S Ramonom sam se više borio da ostane ovdje dok je Neja izrazio želju otići iz kluba i zaraditi velike novce koje ovdje ne može imati. Složio sam se s tim i prihvatio takvu opciju jer nam njegova pozicija u veznom redu nije kritična kao što je to bio slučaj s Mierezom u napadu. Darku želim sve najbolje u daljnjoj karijeri, on nikada nije stvarao baš nikakve probleme na terenu ili u svlačionici i uvijek je sve svoje zadatke odradio i više nego profesionalno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boto se ovom prilikom ukratko osvrnuo i na posve nepotrebnu i nespretnu izjavu našeg vratara Nikole Čavline tijekom njegova angažmana u mladoj reprezentaciji Hrvatske koja je iznenadila sve na Opus Areni:

"Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sada se mora suočiti s određenim posljedicama svoga nepromišljenoga čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije bilo korektno ni prema trenerima pa ni suigračima. Treba promisliti kada se o nečemu javno govori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo