VRUĆA ROBA / Borna Sosa pred velikim transferom: Mogao bi udružiti snage s još jednim Vatrenim

Image

Sosa je u Stuttgart stigao iz Dinama 2018. godine u transferu vrijednom 6 milijuna eura, a danas ga Transfermarkt procjenjuje na čak 23 milijuna

23.8.2022.
10:55
VOYO logo

Borna Sosa na pragu je velikog transfera u Serie A, tvrdi njemački Sky Sports. Dugo se spominjao prelazak hrvatskog reprezentativca u jednog od engleskih velikana no po svemu sudeći od toga neće biti ništa. Interes za bočnog igrača Stuttgarta pokazivali su Chelsea, oba kluba iz Manchestera, West Ham…

Ipak, sudeći prema pisanju njemačkih medija, najozbiljnija i najkonkretnija opcija je Sosin prelazak u Atalantu našeg Marija Pašalića. Naime, talijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da su pregovori već u tijeku te da je Sosa zainteresiran za prelazak u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor je blizu

Spekulira se i o visini potencijalnog transfera. Stuttgart je tražio 20 milijuna za Sosu, ali prema pisanju Sky Sportsa spremni su prihvatiti 12 milijuna podebljane izdašnim bonusima koje je ponudila Atalanta.

U klubu Marija Pašalića Sosa bi se morao prilagoditi sustavu 3-4-2-1 kojeg preferira Gian Piero Gasperini. Trenutno na njegovoj poziciji igra dešnjak Joakim Maehle te bi činjenica da Gasperini želi ljevaka trebala biti olakotna okolnost za našeg beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosa je u Stuttgart stigao iz Dinama 2018. godine u transferu vrijednom 6 milijuna eura, a danas ga Transfermarkt procjenjuje na čak 23 milijuna. Lijevi bek hrvatske reprezentacije ima ugovor do 2025. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo