NERAZZURRI SLAVE / Brozovićev Inter u finalu Lige prvaka. Milan ponovno nemoćan, naš Marcelo završio utakmicu s kapetanskom vrpcom oko ruke

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Intera i Milana mogli ste pratiti na portalu Net.hr

16.5.2023.
19:47
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Intera izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na San Siru pred 75.567 gledatelja pobijedili gradskog suparnika Milan sa 1-0 i tako potvrdili 2-0 pobjedu iz prvog susreta.

Image
PREJAKI SMO /

Hrvatska 12. godinu u nizu ima igrača u finalu Lige prvaka: Provjerite tko se sve od naših nogometaša borio za 'uhati trofej'

Image
PREJAKI SMO /

Hrvatska 12. godinu u nizu ima igrača u finalu Lige prvaka: Provjerite tko se sve od naših nogometaša borio za 'uhati trofej'

Pogodak odluke zabio je Lautaro Martinez u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović je kod Intera ušao u igru u 43. minuti umjesto Henrika Mkhitaryana koji se ozlijedio, dok Ante Rebić nije nastupio za Milan.

Inter će u finalu 10. lipnja u Istanbulu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg okršaja Manchester Cityja i Real Madrida. Prvi susret na Santiago Bernabeu je završio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 13 godina Italija ponovo ima predstavnika u finalu Lige prvaka, nakon što je Inter u sudaru protiv gradskog suparnika Milana nakon dvije polufinalne utakmice pobijedio sa 3-0. Nerazzurri su prošlog tjedna kao gosti slavili 2-0, a u uzvratu su potvrdili prolaz u finale pobjedom 1-0.

Upravo je Inter 2010. bio posljednji talijanski finalist. Inter je te godine i osvojio europski naslov nakon 2-0 pobjede protiv Bayerna. Bila je to treća europska kruna za Nerazzurre nakon slavlja 1964. i 1965. Inter je još dva puta igrao u finalu, 1967. je izgubio od Celtica, a 1972. od Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji dvoboj na Meazzi bio je peti Derby della Madonina ove sezone pri čemu je Inter slavio čak četvrti put.

U Serie A je Milan pobijedio sa 3-2, a Inter je uzvratio pobjedom 1-0. Dva velika rivala igrala su i u talijanskom Superkupu, u Rijadu gdje je Inter bio bolji sa 3-0. U prvom polufinalu je Inter pobijedio sa 2-0, a uzvrat je također otišao na stranu Nerazzurra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Inter

Milan je bio jači u odnosu na prvi susret nakon što se oporavio Rafae lLeao. Portugalac je prije desetak dana pretrpio ozljedu mišića desne natkoljenice zbog čega je propustio prvi susret. Međutim, nije bilo Ismaela Bennacera, za kojeg je sezona završila nakon ozljede koljena. Stefano Pioli je napravio i promjenu u obrani. Iz momčadi je ispao iskusni Danac Simon Kjaer, a priliku je dobio mladi njemački branič MalickThiaw. S druge strane Simone Inzaghi nije imao razloga za promjene u sastavu.

Počelo je žustro s obje strane. Prvi je zaprijetio Milan, u petoj minuti Theo Hernandez je daljine pokušao iznenaditi Andrea Onanu. Bio je to silovit udarac, koji je prošao iznad grede. Dvije minute kasnije na suprotnoj strani je uzvratio Nicolo Barella, no i on je pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti gosti su imali sjajnu priliku, Sandro Tonali je prošao po lijevom krilu, te povratnom loptom uposlio Brahima Diaza koji je slabo pucao i Onana nije imao problema s njegovim udarcem.

Uslijedile su skromne minute bez previše prilika uz brojne prekide i prekršaje. Tek u samoj završnici prvog dijela susret je ponovo živnuo. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu imao je Milan u 38. minuti. Do tada nevidljivi Leao se sjurio prema golu po lijevoj strani, pucao je s desetak metara iskosa, ali pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije priliku je imao i domaćin. Hakan Calhanoglu je ubacio iz slobodnog udarca, Edin Džeko pucao glavom, no Mike Maignan je obranio.

Otvaranje drugog dijela nije donijelo previše. Inter je sigurno kontrolirao igru, bez potrebe za rizikom i Milan je bio nemoćan. Inter je u potpunosti umrtvio utakmicu, a u 75. minuti zadao konačan udarac suparniku. Lautaro Martinez je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, izmjenio dodavanje s Lukakuom, te lijepo pogodio u bliži kut za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, polufinale

Inter - Milan 1:0 (ukupno 3:0)

Milano, stadion Giuseppe Meazza

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan: Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Krunić; Messias, Brahim Diaz, Leao; Giroud

90+3' KRAJ! Inter je prvi finalist Lige prvaka, još jednom su slavili u gradskom derbiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se tri minute sučevog dodatka

85' Iz igre će Barrrella i strijelac Lautaro, a ulaze Gagliardini i Correa. Brozović je preuzeo kapetansku traku od Argentinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Sad se rasplamsalo među igračima, grubo je Krunić startao nad Calhanogluom i nastao je opći kaos na travnjaku. Tomori i Krunić iz Milana, te Lautaro iz Intera su dobili žute kartone.

Image
Foto: profimedia

79' Zaoštrilo je između Tonalija i Barrelle, Turpin ih je počastio žutim kartonima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Mijenja Milan, ušli su Saelemakers i Origi umjesto Messiasa i Diaza

74' Inter je praktički riješio sve! Lautaro je postigao pogodak i Milan sad mora postići tri gola da se vrati u igru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Sve manje vremena za Rossonere, čeka se maksimalni pritisak

66' Mijenja Inter: Ulaze Lukaku i Gosens, a izlaze Džeko i Dimarco

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Prva izmjena na utakmici, izlazi Thiaw, a ulazi Kalulu

56' Prvi žuti karton na utakmici, ''nagrađen'' je Thiaw

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Giuseppe Meazzi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+3' Kraj prvog dijela, Maignan i Onana zaslužni su što nema pogodaka.

45' Igrat će se 3 minute sudačke nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Brozović je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Mkhitaryana

41' Lautaro je sada opalio s vrha šesnaesterca, ali nije bilo preciznosti

39' Što je sada obranio Maignan! Ponovno sve pršti od uzbuđenja, Džeko je pucao a Maignan odbio.

38' Ovo je bilo blizu! Leao je probio po lijevoj strani, ušao u sredinu i pucao tik uz vratnicu.

32' Dumfries je glavom krenuo na nisku loptu, a Hernandez je na nju išao nogom pa je Nizozemac ostao ležati s bolnom grimasom na licu

24' Igra se sada malo rascjepkala s nekoliko prekršaja

13' Kakva obrana Maignana! Barrella je pucao, a raširio se francuski vratar i odlično obranio. Na kraju, sudac je dosudio zaleđe, stoga pogodak ne bi ni vrijedio.

11' Što je sada propustio iskoristiti Brahim Diaz! Tonali je povratnom loptom pronašao Španjolca, a ovaj sa 10 metara, sam kao duh, propušta matirati Onanu

11' Tonali je izveo korner, a obrana Intera otklonila je opasnost

10' Opasan je bio Giroud, prvi korner za goste

8' Udarac Barrelle iz obećavajuće pozicije otišao je daleko od vrata

5' Bomba Thea Hernandeza prošla je tik iznad grede!

Bivši igrač Intera, Ivan Perišić, došao je pogledati utakmicu s tribina Giuseppe Meazze

3' Snažno je opalio Džeko, Maignan je obranio, ali je Turpin u međuvremenu označio prekršaj u napadu

1' Clement Turpin označio je početak utakmice

20.58 Velika koreografija navijača Intera preko cijelog stadiona, stadion je krcat, a prihod od ulaznica rekordnih je 12,5 milijuna eura

20.45 Do početka utakmice dijeli nas još 15 minuta, stadion je gotovo u potpunosti ispunjen.

19.45 Stigli su sastavi. Rebić i Brozović će čekati priliku s klupe.U momčadi Milana vratio se i kreće od prve minute njihov najbolji igrač Rafael Leao.

_____________________________________________________________

Prošlo je 13 godina otkako je neka milanska momčad stigla do finala Lige prvaka, no ove godine će se to promijeniti. Inter i Milan će u dva međusobna sraza iznjedriti suparnika boljem iz okršaja Real Madrida i Manchester Cityja.

Nakon prvih polufinalnih 90 minuta tome su bliži "Nerazzurri", koji su u prvoj utakmici na "gostovanju" slavili s 2:0 i napravili ogroman korak prema finalu.

Posljednji milanski klub u finalu LP bio je upravo Inter 2010. godine, "Nerazzurri" su tada u finalu porazili Bayern sa 2-0 osvojivši svoj treći europski naslov. S druge strane Milan je sedam puta bio najbolja momčad "Starog kontinenta, posljednji put 2007.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo