DILEMA

BOGATE PONUDE: Može li Mandžukić odoljeti mogućnosti da postane najplaćeniji hrvatski nogometaš!?

Napadač Juventusa i hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić u siječnju će pred sobom na stolu imati brojne ponude iz kineskog prvenstva, a one bi ga, prihvati li ih, mogle učiniti najplaćenijim hrvatskim nogometašem.

Pišu to, pozivajući se na La Gazzetta dello Sport, Sportske novosti uz tvrdnju da medijske napise potiče Mandžukićeva golgeterska kriza. Napadač koji je u četvrtak u manje od pola sata igre utrpao hat-trick izabranoj vrsti Kosova ove sezone se još nije upisao među strijelce u Juventusovom dresu.

U ljeto pridošli Gonzalo Higuain bacio je Mandžukića, dodaje se, u drugi plan što će pokušati iskoristiti mnogi. Spominjao se interes Paris Saint-Germaina, a sad se u istom kontekstu navode kineski bogataši Shandong Lunenga i Shanghai Shenhua.

S namjerom jačanja vlastite lige, time kroz koju godinu i reprezentacije, Kinezi značajno ulažu u svoj nogomet pa bacaju bogatstvo na imena koja su slavu stekla u europskom nogometu. Primjerice, Shanghai Shenhua je brazilskog nogometaša Hulka za sebe vezala ugovorom koji mu jamči 20 milijuna eura po sezoni što 30-godišnjeg brazilskog reprezentativca razornog udarca čini trećim najplaćenijim nogometašem svijeta.

Od hrvatskih nogometaša trenutačno najviše zarađuje Sammir u Kini i to oko šest milijuna eura, podsjeća isti izvor. Slijedi Luka Modrić u Real Madrid s nekih 500,000 eura godišnje manje, no Mandžukićev potpis na ugovor s kineskim prvoligašima obojicu bi gurnuo prema dolje u poretku najplaćenijih hrvatskih nogometaša.

Povratak na Net.hr