KOVAČ DOBIO NOVE POHVALE: / 'On je pravi čovjek za Bayern, a dobro se zna tko je kriv za loš start'

Image
Foto: AFP

Hrvatski stručnjak ostavio je dubok trag u Frankfurtu.

3.1.2019.
8:41
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik NikoKovač zauvijek će ostati u srcima svih ljubitelja Eintrachta iz Frankfurta. Nakon 30 godine čekanja lani im je donio trofej. Pobjedom nad Bayernom osovili su njemački Kup. Predsjednik njegova bivšeg kluba Peter Fischer dao je intrervju za Sport1 u kojem je sipao pohvale na njegov račun.

"Niko je nevjerojatno vrijedna i poštena osoba. Ne voli nepravdu. On je trener kojeg drugi slijede i mogu mu vjerovati. S njim 'da' znači 'da', a 'ne' znači 'ne'. To se ne može reći za bilo kojeg trenera", počeo je Fischer te se osvrnuo na razliku između Frankfurta i Bayerna i kako se Kovač morao prilagoditi na snažne karaktere u svlačionici prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika između Eintrachta i Bayerna

"U Frankfurtu je bio okružen igračima koji su jedva nešto osvojili. S druge strane Bayernova svlačionica je puna igrača koji su sve osvojili. Njihovi su igrači puni samopouzdanja i morali su se prilagoditi na novog trenera koji je tonu stvari radio drugačije", dodao je.

Kovač se u Frankfurtu nije morao nositi igračima toliko velikog ega kao u Bayernu jer je vodio mladu i neiskusnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Frankfurt's Croatian head coach Niko Kovac celebrates with the trophy after the German Cup DFB Pokal final football match FC Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt at the Olympic Stadium in Berlin on May 19, 2018. / AFP PHOTO / dpa / Arne Dedert / Germany OUT

"Stvari su kod nas bile jednostavnije. Nije isto objašnjavati nešto 19-godišnjaku ili nekome poput Francka Riberyja. Mislim da je to izazvalo napetosti", smatra Fischer. Progovorio je potom i o odlasku Kovača iz Frankfurta.

"U potpunosti mi je bilo jasno da će trener otići ako dobije ponudu od Bayerna", kazao je te je dodao kao po njemu on nije kriv za loš ulazak prvaka u sezonu nego manjak aktivnosti za vrijeme prijelaznog roka i glasine o odlasku igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš start

"To nema veze s Nikom. Po meni, razlog lošem strartu je njihova politika transfera, koja me natjerala da se zamislim. A onda su prodali Vidala te su se pojavile glasine o odlasku Boatenga. Pomislio sam odmah kako to nije dobar početak za Kovača", rekao je šef Eintrachta.

Unatoč svim problemima koji su pogodili Kovača, Fischer smatra da će ostati u Bayernu dugo i da imaju dosta vremena kako bi prestigli Borussiju i osvojili naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada dovedu pojačanja razumno i hladno - Bayern je uvijek to radio - onda je Kovač osoba koja će momčad i igrače učiniti boljima. Zbog toga mogu zamisliti da ćemo se opet sresti za četiri godine i reći: 'Kovač je još uvijek tamo'. Pa Borussija još uvijek nije njemački prvak, zar ne!", završio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo