BIVŠI BiH GOLGETER: / 'Hrvati uvijek mogu računati na nacionalni naboj. Ne znam zašto u Bosni ili u Srbiji nemaju isti takav osjećaj'

Image
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

Progovorio je bivši bosanskohercegovački napadač o šansama Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

17.5.2018.
16:41
Zoran Grizelj/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni golgeter FK Sarajeva i Crvene Zvezde, Husref Musemić, danas je na trenerskoj klupi Sarajeva, a oni stariji pamte njegove golove iz šampionske 1985. godine. Musemić je u razgovoru za Sportifico govorio o šansama reprezentacija iz bivše Jugoslavije na Svjetskog prvenstvu pa se dotaknuo i Hrvatske.

NJEMAČKA PRVI FAVORIT SVJETSKOG PRVENSTVA: Analitičari izračunali šanse svih reprezentacija, evo gdje se nalazi Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za razliku od Srbije i Bosne i Hercegovine, oni imaju kontinuitet sudjelovanja na velikim natjecanjima. Međutim, djeluju mi umorno i istrošeno. Pogotovo njihovi najbolji igrači. Svakako da će Luka Modrić učiniti sve da na svojem posljednjem Svjetskom prvenstvu dogura što dalje. Ne samo on. Ovo je posljednja šansa za Mandžukića, Rakitića, Lovrena… Eto, Srna je završio karijeru bez zapaženijeg rezultata sa reprezentacijom", rekao je Musemić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je detektirao ključnu razliku hrvatskih nogometnih reprezentacija na ostale iz ex-yu republika.

"Svaki igrač je ponosan na klupske uspjehe, ali potajno ih želi oplemeniti s nekim značajnijim rezultatom u dresu reprezentacije. Hrvati uvijek mogu računati na taj nacionalni naboj. Nikada nisam znao objasniti zašto u Bosni ili u Srbiji nemaju isti takav osjećaj kada igraju za svoju zemlju. Sa istih su prostora, sličan je mentalitet, a Hrvati uvijek nađu veći motiv. Ne samo ova generacija, nego sve prethodne. Od osamostaljenja na ovamo. Zato ih i ima na svakom svjetskom i europskom prvenstvu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo