BIVŠEG HRVATSKOG IZBORNIKA SE POVEZUJE S BRITANSKIM NOGOMETNIM VELIKANOM: / U klubu bi ga dočekao i bivši dinamovac

Image
Foto: AFP

Želi ga velikan

14.5.2019.
19:18
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i dalje je traženo ime na otoku. Pedesetogodišnji hrvatski trener kao igrač nastupao je za Everton i West Ham, a Čekićare je vodio i kao trener.

Na klupi West Hama bio je od 2015. do 2017., a nakon toga je radio i kao stručnui sukomentator na britanskoj televiziji. Na Otoku je očito vrlo voljen jer se u utorak pojavila vijest kako je Bilić blizu preuzimanja škotskog velikana Celtica. Kako javlja ugledni BBC, Bilića se povezuje i s preuzimanjem škotske reprezentacije, ali on bi više htio voditi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Bilić je otvoren za pregovore oko preuzimanje Celtica, čiji je trener u ovom trenutku Neil Lennon, koji je osvojio prvenstvo, ali BBC naglašava kako je njegova dugoročna budućnost u klubu nesigurna.

Trenersku karijeru Bilić je počeo u Hajduku, a nastavio kao izbornik hrvatske mlade, a potom i seniorske, reprezentacije. Nakon toga preuzeo je Lokomotiv iz Moskve te Bešiktaš, a 2015. sjeda na klupu West Hama. Posljednji angažman imao je u Al-Ittihadu iz Saudijske Arabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratki boravak u Saudijskoj Arabiji

U Al-Ittihadu je dobio otkaz nakon manje od šest mjeseci. Klub je vodio manje od šest mjeseci, ali nije uspio Al-Ittihad dignuti s dna tablice.

Ako preuzme Celtic, u momčadi će imati bivšeg braniča zagrebačkog Dinama Jozu Šimunovića, koji je u škotskom klubu od 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Celtic's Croatian-born Bosnian defender Jozo Simunovic (L) heads the ball as Celtic's Swedish defender Mikael Lustig climbs above Paris Saint-Germain's Uruguayan striker Edinson Cavani during the UEFA Champions League Group B football match between Celtic and Paris Saint-Germain (PSG) at Celtic Park in Glasgow, on September 12, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo