'RUPA' U PRAVILIMA / Biuk propušta Europsko prvenstvo: LA odbio HNS, ne žele ga pustiti

Image
Foto: Profimedia

Bio je jedan od igrača koji su bili zaslužni za plasman na Euro, ali na njemu ipak neće igrati

10.6.2023.
16:16
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles FC obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako neće dopustiti Stipi Biuku priključivanje hrvatskoj mladoj reprezentaciji za nastup na UEFA-inom U-21 Europskom prvenstvu, javili su iz HNS-a.

Hrvatski nogometni savez je od 18. svibnja nekoliko puta kontaktirao Los Angeles na temu Stipe Biuka, a tek 10. lipnja stigla je povratna informacija kako klub neće odobriti Biuku dolazak na pripreme te potom nastup na U-21 Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, iz kluba je stigla nepovoljna odluka za nas i za Stipu, koji je bio jasan u želji da nastupa za mladu reprezentaciju kojoj je dao važan doprinos na putu do Eura. Žao mi je zbog Stipe, njegovih suigrača i izbornika jer se radi o odličnom igraču, no kako U-21 Europsko prvenstvo nije u FIF-inom kalendaru, klub je imao pravo donijeti ovakvu odluku. Uvjeren sam da bi za Stipu, a stoga i za njegov klub, ovaj nastup na Euru bio vrlo koristan i vrijedan, no u klubu to nisu tako prepoznali, a mi to moramo prihvatiti", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer gubimo jednog odličnog igrača, ali s obzirom na manjak komunikacije od Los Angelesa proteklih tjedana nije neočekivana takva odluka. Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, no klub je donio odluku koju moramo prihvatiti i ići dalje. Barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati kako bi u maksimalnom izdanju dočekali početak Europskog prvenstva", izjavio je izbornik Dragan Skočić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo