BITKA PET TRENERA: / Počinje jedna od najuzbudljivjih sezona u Premier ligi, ovo su parovi prvog kola

Image

Utakmicom između Hull Cityja i branitelja anslova prvaka Leicestera u subotu u 13.30 počet će možda i najuzbudljivija premierligaška sezona.

13.8.2016.
11:00
VOYO logo

Osim što su engleki klubovi još jednom pokazali izuzetnu financijsku moć na tržištu te su od svibnja potrošili 794 milijuna funti na pojačanja, naredna sezona bit će okarakterizirana kao bitka pet trenera - Antonija Contea, Josea Mourinha, Pepa Guardiole, Jürgena Kloppa i Arsenea Wengera.

Svi su sljedenici različitih filozofija i zaista će biti zanimljivo vidjeti kako će se Conte i Guardiola prilagoditi izazovima Premier ligi. Ostali već više manje imaju iskustva pa znaju što mogu očekivati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što čeka gledatelje? Manchester United sigurno će im biti najveći mamac. Mourinho je tu poziciju osigurao dovođenem Zlatana Ibrahimovića i Paula Pogbe. Niti City neće zaostajati. Bit će izrazito zanimljvo vidjeti kako će Guardiola implemenirati svoju tiki-taku u Englesku. Dobre igračke temelje nadogadio je Ilkayem Gundoganom, Nolitom, Leroyom Saneom i Johnom Stonesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski fanovi ipak će s najvećim interesom pratiti West Ham. Slaven Bilić u novu sezonu kreće s godinu dana iskustva više. Zasigurno će im dodatni vjetar u leđa dati činjenica da su se preselili na Olimpijski stadion gdje će ih uživo gledati skoro duplo više navijača nego u proteklih 100 i kusur godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić protiv Contea

Da je mogao birati Slaven Bilić u prvom kolu nikako ne bi htio poželiti dobrodošlicu Conteu, a upravo će tako biti jer u ponedjeljak u 21 sat gostuje na Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije na rasporedu je prvi veliki derbi. Arsenal dočekuje Liverpool. Sigurno je da spekktala neće nedostajati. Također, bit će zanimljivo vidjeti hoće li početak ove sezone donijeti neke od utakmica za pamćejne kao npr. prošle godine kada je Leicester visokom pobjedom nad Sunderlandom (4:2) nagovijestio da se ozbiljno računa na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili pak one iz sezone 1996/97 kada su Derby i Leeds odigrali nezaboravnu utakmicu sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravna je bil i ona s otvaranja sezone 2004/05.Chelsea je tada ugostio Manchester United. Bio je to početak velikog rivaliteta između ova dva kluba, ali i početak premierligaške bitke između Josea Mourinha i sir Alexa Fergusona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, sve je spremno za jednu od najatraktivnijih godina u engleskom prvenstvu.

Raspored prvog kola:

Image
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo