LEGENDARNI JUŽNOAMERIKANAC / Bio je strah i trepet europskih obrana, a onda je ostao bez noge i novca: Španjolski klub mu je dao novu priliku

Image

Sa španjolskim prvoligašem ima ugovor do ljeta 2024. godine te će zasigurno iskoristiti novu priliku koju je dobio

19.8.2022.
21:45
VOYO logo

Urugvajac Dario Silva je tijekom prve polovine 2000-ih glasio za vrhunskog napadača no 2006. godine zadesila ga je grozna nesreća koja ga je koštala karijere, a zamalo i života. Silva je doživio prometnu nesreću nakon koje su mu je amputirana noga.

Uslijedile su godine agonije za čovjeka kojega južno američki ljubitelji nogometa smatraju dijelom modernog pokera asova urugvajskog nogometa zajedno s Edinsonom Cavanijem, Luisom Suarezom i Diegom Forlanom. Silva je sredinom 90-ih došao u Europu gdje je ime stvorio zabijajući za Cagliari, Espanyol, Malagu te Sevillu i Portsmouth, a u karijeri je upisao čak 114 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Samuel Okwaraji /

Bio je prvi Dinamov stranac u povijesti, a njegova tragična sudbina u očaj je bacila cijelu zemlju

Image
Samuel Okwaraji /

Bio je prvi Dinamov stranac u povijesti, a njegova tragična sudbina u očaj je bacila cijelu zemlju

Nesreća ne dolazi sama

Da nesreća nikad ne dolazi sama dokazuje i Silvina priča. Gostujući u emisiji jedne španjolske televizije, Urugvajac je posvjedočio kako je paralelno s proživljavanjem te grozne faze ostao i bez novca.

"Moju zaradu od nogometa su ukrali menadžeri", otkrio je nekadašnji napadač urugvajske reprezentacije za La Sestu prije par godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva je uvijek bio borac pa se polako vratio u život. Skupio je nešto novca kako bi ugradio protezu. Potom je godinama konobario u pizzeriji i praktički životario. Ipak, prije dvije godine je upornom Urugvajcu ponovno svanulo. Dobio je posao u Cadizu koji mu je ponudio ulogu skauta, a Silva je prihvatio poziv te se vratio u nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Opet uživam'

"Sad opet uživam i to je najvažnije. Posao je takav da moram jako puno gledati nogomet i ovo je zbilja lijepo iskustvo", kazao je Silva nedugo nakon što se vratio u nogomet.

Sa španjolskim prvoligašem ima ugovor do ljeta 2024. godine te će zasigurno iskoristiti novu priliku koju je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo