SJEĆATE LI SE NJEGA? / Bio je najbolji strijelac Hajduka prije nekoliko godina, obavio je životni transfer, a sada je potpisao za šestoligaša

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Spomenimo kako je Hajduk jedini klub u njegovoj karijeri koji je za njemu nešto i zaradio

4.2.2022.
17:24
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Prije više od osam godina Hajduk je bez odštete doveo austrijskog nogometaša iz redova WAC-a, Sandra Gotala. Gotal je na Poljudu proveo samo jednu sezonu, ali je zato bio najbolji strijelac splitske momčadi u sezoni 2014./15., s 12 pogodaka.

Nakon sjajne sezone na Poljudu, Gotal je ostvario, pokazalo se kasnije, životni transfer i prešao je za 300 tisuća eura u švicarski St. Gallen, ali onda mu je karijera krenula silaznom putanjom i to strelovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za St. Gallen je odigrao devet utakmica, a nakon pola godine su ga Švicarci proslijedili na posudbu u turski Malatyaspor, koji ga je pak vratio s posudbe nakon samo dva mjeseca.

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Igra u šestoj ligi

Kasnije je igrao u Piastu u Poljskoj, gdje je odigrao samo četiri utakmice, poslije toga se okušao u Izraelu, gdje isto nije išlo. Vratio se zatim u HNL i to u Istru, ali tamo je u pola godine skupio samo sedam nastupa i zabio je dva gola. Istra je, doduše, tada bila u velikoj krizi, a Gotal je bio najglasniji kod primjedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao ni vjerovati da u profesionalnom nogometu igrač može imati ovakve probleme. Dva tjedna trenirali smo na umjetnoj travi jer klub nema novca da iznajmi autobus koji bi nas odvezao na pet kilometara udaljeni teren gdje bismo mogli trenirati, a igrači nemaju ni za deterdžent za oprati robu, a kamoli za gorivo da se sami voze", žalio se tako Gotal 2017. godine.

Nakon Istre igrao je još u Bjelorusiji, Litvi, pa se onda vratio u Austriju, da bi na kraju završio u Njemačkoj. U prvom dijelu sezone nosio je dres petoligaša Donaustaufa, a sada je u zimskom prijelaznom roku potpisao za Fortunu iz Regensburga koja igra u šestoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je Hajduk jedini klub u njegovoj karijeri koji je za njemu nešto i zaradio, svi ostali se nisu baš okoristili niti njegovim učinkom niti zaradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo