Bilić šokirao novinare na presici!

Hrvatska je izborila nastup na Europskom prvenstvu s 3:0 iz prve utakmice, ali nedostajao je taj jedan gol koji bi naše svrstao u drugu jakosnu skupinu ždrijeba za EURO.

16.11.2011.
11:15
VOYO logo

Stručni stožer, na čelu s izbornikom Slavenom Bilićem, napravio je pobjednički špalir, kroz koji su Srna i društvo veselo otišli u svlačionicu, izmjenjujući poljupce s trenerima... Bilića su novinari dočekali srdačnim pljeskom, izbornik je najprije rekao:

"Čestitke igračima, plasman na EP njihova je najveća zasluga. Znali smo da će uzvrat biti težak, jer mi sigurno nismo od Turske bolji za tri gola, kao što je to bilo u Istanbulu, kad nam je sve krenulo kako smo poželjeli. Turska je i u Zagrebu pokazala da je dobra, mi smo u početku bili malo nervozni, ali brzo smo vratili mir i u nastavku smo bili osjetno bolji, a imali smo i više prilika", rekao je Bilić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

"Nismo pobijedili, ali ovaj mi je remi slađi od najslađe pobjede! Dokazali smo da smo jači od svega i na kraju smo otišli tamo gdje nam je i mjesto. Za to zasluge pripadaju isključivo igračima i stožeru, a želio bih zahvaliti navijačima na potpori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasili ste da zasluge pripadaju isključivo igračima i stožeru. Što to znači?

"Tako sam rekao? Ma neee.... Želio sam reći – prvenstveno, a ne isključivo! Ovo je pobjeda igrača i Stožera, ali i vrha HNS-a, koji je u danom trenutku stao iza nas i dao nam priliku. I na tome smo im zahvalni, posebno predsjedniku Vlatku Markoviću", ispravio je lapsus Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ste najprije pomislili kad je utakmica završila?

"Hvala Bogu, gotovo je! Pao mi je kamen sa srca, često smo svjedoci nogometnih preokreta, želio sam samo da nama ne krene po zlu kao što se Turcima dogodilo u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što može Hrvatska na EP-u?

"Idemo sad osvojiti EURO, kao što to želi i svaka od 16 zemalja sudionica, ali možemo ispasti već u skupini! Nitko ne ide na EP da bi popunio broj! Nama odgovara turnirski način igranja, odgovara nam napeto ozračje koje vlada tijekom natjecanja i vjerujem da će biti dobro. Sa svakim možemo igrati, nitko ne može reći da će se s nama lako obračunati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je turski novinar upitao Slavena vidi li se možda jednog dana, nakon EP-a, na kormilu Turske?

"Koncentriran sam, dakako, samo na Hrvatsku i na EP. Ali, Turska je svakako zemlja koja će za mene biti vrlo zanimljiva. Jednog dana... Na kraju je njemački novinar podsjetio Bilića na Beč, tražeći od izbornika da mu odgovori kako je to bila 'hrvatska osveta', no Bilić je ostao miran:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo silno motivirani, ali zato jer je Turska najjača momčad koju smo mogli dobiti u dodatnim kvalifikacijama. Beč je bio sjajna priča za medije, nije ovo nikakva osveta, mi smo veliki sportski suparnici, ali i prijatelji..."

U moru reakcija na igru hrvatske nogometne reprezentacije posebno se ističe ona Igora Štimca, nesuđenog nasljednika Slavena Bilića na klupi Vatrenih. Štico je kao sukomentator na HTV-u i drugu utakmicu zaredom pohvalio igru kockastih, ali i dao jednu opasku 'kako bi on to'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo opet puno bolji, taktički odigrali jako zrelo. Iako, vidljiv je bio izostanak svježine, bili smo potrošeni od utakmice u petak. Žao mi je jedino što Eduardo nije ušao ranije, s njim bismo imali probojnost koja bi nam mogla donijeti gol i svrstati nas u drugu jakosnu skupinu", rekao je Štimac te dodao: "Posebno bih naglasio fantastičnu igru Schildenfelda, u ove dvije utakmice zacementirao je poziciju u prvih 11."

Bivši izbornik Mirko Jozić objasnio je razloge slabije igre nego u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo ponoviti takvu utakmicu. Igrači koji su iznijeli najviše tereta u prvoj utakmici, Olić i Mandžukić, nisu danas imali svježine. Pogotovo se to vidjelo na Oliću, koji zbog ozljede nema kontinuitet igara.

A gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki su igrali malo opuštenije, nije bilo pravog motiva, no to je naš hrvatski mentalitet, teško se napaliti kada imaš 3:0." specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo