povijest na strani portugalaca / Benfica je u prvenstvu nedavno zabila deset komada, a u EL ima najviše pobjeda i postignutih golova!

Image
Foto: AP Images

U posljednjih devet sezona otkako bivši Kup Uefa nosi ime Europska liga, Benfica je odigrala najviše utakmica (32), ostvarila najviše pobjeda (20) i postigla najviše golova (55)

22.2.2019.
17:09
AP Images
VOYO logo

Portugalski nogometni velikan Benfica ostvario je najviše pobjeda i postigao je najviše pogodaka otkako je Kup UEFA 2009. preimenovan u Europsku ligu.

U posljednjih devet sezona otkako bivši Kup Uefa nosi ime Europska liga, Benfica je odigrala najviše utakmica (32), ostvarila najviše pobjeda (20) i postigla najviše golova (55). Međutim, nije uspjela osvojiti ovaj trofej premda je dva puta igrala u finalu. Izgubila je od Chelsea 2013. u Amsterdamu, te godinu dana kasnije u Torinu od Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modri' svakako moraju obratiti pažnju i na činjenicu kako je Benfica u susretu domaćeg prvenstva prije dva tjedna pobijedila Nacional s nevjerojatnih 10:0, a pri tome se čak osam različitih igrača upisalo u strijelce. 

Rekorder je Sevilla koja je tri godine uzastopce osvajala Europsku ligu (2014, 2015, 2016), a računajući i Kup UEFA Andalužani imaju pet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše golova u EL postigao je Radamel Falcao koji je u dresu Porta i Atletico Madrida zabio 20 golova, a iza njega su Oscar Cardozo (Benfica) i Kevin Gameiro (Sevilla, Atlético Madrid) sa 16 pogodaka.

Od igrača najviše nastupa u Europskoj ligi ostvarili su Eduardo Salvio (Atletico Madrid, Benfica) koji je odigrao 37 utakmica, te Oscar Cardozo (Benfica, Trabzonspor, Olympiacos)  sa četiri nastupa manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo