PUNO PSOVKI / Bel se oglasio nakon izlaska snimke: 'Komunikacija ne bi smjela biti javna'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Sudačku karijeru gradim na poštovanju koje imam prema svakom klubu i igraču..."

1.3.2024.
17:55
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Afera VARleaks danas je poprimila novu dimenziju. Dotični se navijač Hajduka odlučio riješiti tereta kojeg je nosio na svojim leđima, tako barem tvrdi, te je sve snimke koje je dobio - javno objavio.

Image
PUNO REPOVA /

Tko je Dario Bel, osječki sudac o kojem se priča nakon derbija u Maksimiru?

Image
PUNO REPOVA /

Tko je Dario Bel, osječki sudac o kojem se priča nakon derbija u Maksimiru?

Svi su se mahnito primili skidanjem tih datoteka, a onda krenuli sa seciranjem. Tako se zanimljiva situacija dogodila pri postizanju zgoditka Mirka Marića za Rijeku protiv Dinama, nakon koje sudac Dario Bel ružno psuje. Nećemo ga citirati, ali vjerujemo da ste već vidjeli o čemu se radi, spominju se tu majke, Bog i slično...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostavljen važan detalj

Ipak, ono zbog čega Bel tako žustro psuje je činjenica da je do pogotka došlo nakon sumnjivog, a gotovo i nepostojećeg dosuđenog prekršaja iz kojeg se izrodila prilika za postizanje zgoditka. Na HNS-ovoj stranici izašlo je očitovanje osječkog suca:

"Nakon što sam donio odluku o prekršaju igrača Dinama, pomoćni sudac signalizirao mi je da se radi prekršaju igrača Rijeke. Nažalost, u tom trenutku sam već donio pogrešnu odluku koju prema protokolu ne mogu više promijeniti. Stoga sam žestoko reagirao prema samome sebi te se u komunikaciji čuju te neprimjerene riječi nakon postignutog gola Rijeke jer sam bio svjestan da je moja pogrešna procjena rezultirala pogotkom, te sam bio razočaran takvim propustom. Razumijem da se radi o neprimjerenim riječima, zbog čega mi je žao te se ispričavam javnosti zbog loše poruke koju takav rječnik šalje. No, radi se o komunikaciji koja ne bi smjela biti javna i nadam se da šira javnost razumije da u visoko stresnim situacijama pobjegnu takve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačku karijeru gradim na poštovanju koje imam prema svakom klubu i igraču, što vjerujem da mogu potvrditi i igrači i osoblje HNK Rijeka, kao i svakog drugog kluba. Stoga mi je žao ako je bilo tko doživio moje riječi drugačije jer sam ih uputio isključivo sebi zbog pogrešno dosuđenog prekršaja koji je rezultirao pogotkom. Drago mi je što pogreška nije imala rezultatske posljedice s obzirom na to da pogodak nije priznat zbog zaleđa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija 3. ožujka igra novu utakmicu protiv Rumunjske. Susret je jako bitan u kvalifikacijama za EP. Gledajte ga na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo