STRIJELAC I ASISTENT /

Barcelona slavila s osam golova: Pogledajte spektakularan pogodak Rakitića

Image
Foto: AP

Ivan Rakitić je u 52. minuti postigao peti pogodak svoje momčadi

2.9.2018.
21:14
AP
VOYO logo

Nogometaši Barcelone svladali su Huescu s uvjerljivih 8-2 (3-2), a među strijelcima se našao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je u 52. minuti postigao peti pogodak svoje momčadi u kojoj je ponovno briljirao Leo Messi sa dva pogotka i dvije asistencije.

Huesca je povela već u 3. minuti pogotkom Cucha, ali je u 16. minuti Messi izjednačio, nakon što mu je Rakitić dodao loptu, a Argentinac se provukao kroz obranu gostiju i neobranjivo pogodio suprotan kut. Messi je svoj drugi pogodak postigao u 61. minuti, a asistirao je Rakitiću za njegov pogodak postignut iz poluvoleja te Jordiju Albi u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu utakmicu odigrao je i Luis Suarez koji je u 39. minuti postigao svoj prvi gol, a potom je asistirao Dembeleu za pogodak u 48. minuti. U završnici je Urugvajac i sam izborio kazneni udarac, koji je precizno izveo za konačnih 8-2. Jedan od osam Barceloninih pogodaka postigao je gostujući branič Pulido, koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Barcelona je zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi preuzela vodeće mjesto na ljestvici sa devet bodova i boljom gol-razlikom od drugoplasiranog Real Madrida. Treća je Celta Vigo sa sedam bodova. Posljednja tri mjesta zauzimaju Betis i Leganes s jednim bodom, odnosno Rayo Vallecano koji je bez bodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Raktićev gol pogledajte OVDJE

Valverde: I Rakitić zaslužuje individualne nagrade

Trener vodeće momčadi španjolskog prvenstva Barcelone, Ernesto Valverde, rekao je u nedjelju da Ivan Rakitić također zaslužuje individualne nagrade poput onih koje je u četvrtak dobio Luka Modrić.

"Da, naravno. No također mogu navesti i ostale jer svi moji igrači zaslužuju nagrade. No ne pridajem veliku važnost tim priznanjima", rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni upitan zaslužuje li Rakitić individualne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida, u četvrtak je dobio nagradu za najboljeg veznog igrača te najboljeg nogometaša u Europi u izboru europskog nogometnog saveza UEFA-e.

Rakitić je u nedjelju i po treći put ove sezona nastupio u udarnoj postavi Barcelone te je zabio peti pogodak u pobjedi od 8-2 nad novim prvoligašem Huescom. Rakitić je upisao i asistenciju dodavši loptu Lionelu Messiju za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li ovo Barcelonina svečana jedanaestorka to ostavljam drugima da komentiraju, no puno je utakmica pred nama pa će svi igrači dobiti priliku", zaključio je Valverde.

Vezni Rakitić je prošle sezone odigrao najviše utakmica za Barcelonu, njih 55, te je od dolaska Valverdea na klupu prije godinu dana u udarnoj postavi.

Njemačka: Schalke - Hertha 0-2

 U posljednjoj utakmici 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hertha je slavila na gostovanju kod Schalkea sa 2-0 (1-0), a strijelac oba pogotka bio je Slovak Ondrej Duda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši RB Leipziga i Fortune Duesseldorf odigrali su 1-1 u prvoj utakmici nedjeljnog programa. Povela je Fortuna u 47. minuti pogotkom Zimmermanna, a za domaće je izjednačio Augustin u 68. minuti.

Na ljestvici vode Bayern, Wolfsburg i Hertha s maksmalnih šest bodova, dok su na začelju četiri momčadi bez ijednog boda: Schalke, Bayer, Freiburg i Stuttgart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig - Fortuna 1-1

Nogometaši RB Leipziga i Fortune Duesseldorf odigrali su 1-1 u utakmici 2. kola njemačkog prvenstva te su obje momčadi nakon uvodnih poraza osvojile svoje prve bodove u novoj sezoni.

Povela je Fortuna u 47. minuti pogotkom Zimmermanna, a za domaće je izjednačio Augustin u 68. minuti.

Francuska: Rennes - Bordeaux 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rennesa pobijedili su pred svojim navijačima Bordeaux sa 2-0 u utakmici 4. kola francuskog prvenstva.

Strijelci za Rennes bili su Andre (12) i Bensebaini (16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi Bordeauxa od 72. minute je zaigrao i bivši Hajdukov igrač Toma Bašić, ali nije uspio donijeti preokret.

U poslijepodnevnom dijelu programa Saint-Etienne i Amiens su odigrali 0-0.

Kolo će zaključiti Monaco i Marseille, a dvoboja u Monte Carlu započinje u 21 sat.

Na ljestvici vodi PSG s maksimalnih 12 bodova. Drugi Toulouse i treći Dijon imaju po devet bodova. Angers i Bordeaux imaju po tri boda te drže 18. i 19. mjesto, dok je na začelju Guingamp bez ijednog boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska: Watford svladao Tottenham prvi put nakon 31 godine

 Nogometaši Watforda nakon 31 godine uspjeli su dočekati pobjedu protiv Tottenhama u ligaškom natjecanju, nakon što su u nedjelju slavili pred svojim navijačima sa 2-1 i tako zadržali stopostotan učinak u prva četiri kola engleskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu i sva tri postigli su igrači Watforda. Doucoure je nespretnom reakcijom u 53. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu te omogućio Tottenhamu da dođe do prednosti. No, domaća momčad je ubrzo došla do preokreta. U 69. minuti izjednačio je Deeney, a u 76. minuti Cathcart je postavio konačnih 2-1 za četvrtu uzastopnu pobjedu Watforda i prvi poraz Tottenhama u novoj sezoni.

Manchester United je na gostovanju kod Burnleyja došao do druge ovosezonske pobjede, a dvostruki strijelac bio je Romelu Lukaku u 27. i 44. minuti. U 69. minuti Marcus Rashford je izborio kazneni udarac koji Paul Pogba nije uspio pretvoriti u tri gola prednosti, jer je njegov udarac obranio iskusni Joe Hart.

Momčad Josea Mourinha nije završila utakmicu u kompletnom sastavu, jer je u 71. minuti Rashford u raspravi sa Bardsleyjem zaradio crveni karton, jer je pokušao suparnika udariti čelom.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Arsenal je sladio sa 3-2 u Cardiffu. Mustafi (12), Aubameyang (62) i Lacazette (81) bili su strijelci za "topnike", a dvaput su za domaće izjednačavali Camarasa (45+2) i Ward (70).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool, Chelsea i Watford su na vrhu s maksmalnih 12 bodova, a četvrti je Manchester City sa 10. Tottenham je peti sa pet bodova. Newcastle i Burnley imaju po jedan bod, a West Ham je na začelju bez bodova.   

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo