VIDEO: / Ovo što radi Leo Messi stvarno nije normalno

Nogometaši Barcelone vratili su uvjerljivom 6:0 pobjedom nad Rayo Vallecanom vrh prvenstvene ljestvice u najvišem razredu španjolskog nogometa, koji joj je privremeno oteo Atletico Madrid.

16.2.2014.
11:13
VOYO logo

Nakon što je Atletico uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Valladolidom preuzeo vrh Primere, Barcelona je odgovorila dvostruko uvjerljivijom pobjedom i furiozno vratila isti. Fenomenalan je ponovno bio argentinski čarobnjak Lionel Messi koji je zabio dva i asistirao za jedan pogodak.

Prvi je pogodak, za 2:0, Messi zabio u 36., a isti mu je bio čak 336. u dresu Barcelone! Idealnu mu je loptu, nakon što je istu presjekao na centru, kroz obranu poslao Cesc Fabregas, a Messi je potom izvanrednim lobom zabio za 2:0. Prethodno Messiju je Barcelonu u vodstvo, u drugoj minuti, doveo Adriano dalekometnim odmjerenim udarcem u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultatom 2:0 se otišlo na predah, a onda su u nastavku Alexis Sanchez, Pedro, Neymar i još jednom Messi dovršili posao. Sanchez je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora, baš kao i Messi kojem je asistirao za peti pogodak. Pedro je zabio iz neposredne blizine nakon fenomenalnog proigravanja Adresa Inieste petom kroz srce gostujuće obrane, a točku na i je stavio Neymar sjajnim udarcem s 25 metara!

A pogocima Rayu Messi se izjednačio se na listi najboljih strijelaca španjolske Primere s legendarnim napadačem Real Madrida Raulom, te pretekao sunarodnjaka Alfreda Di Stefana (226).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S današnja dva pogotka Messi je stigao do brojke 228 i to u svega 263 nastupa! Messi je od ove subote i drugi najbolji stranac u povijesti Primere kada su pogoci u pitanju, a ispred njega je još samo Meksikanac Hugo Sanchez (234).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messija od besmrtnosti dijele još samo 23 pogotka, koliko je u svojoj karijeri (251), u razdoblju od 1940. do 1955., zabio legendarni nogometaš Athletic Bilbaa Telmo Zarra.

Atletico – Valladolid 3-0 (Raul Garcia 3, Diego Costa 4, Godin 74)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Levante – Almeria 1-0 (David Barral 62)

Barcelona – Rayo Vallecano 6-0 (Adriano 2, Messi 36, 68, Sanchez 53, Pedro 56, Neymar 89)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 60 (24 utakmice) 2. Atletico Madrid 60 3. Real Madrid 57 (-1) 4. Athletic Bilbao 44 (-1) ...

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo