Svijet se čudi 'nebuloznom' iznosu kojim je kupljen hrvatski dragulj

Španjolski nogometni klub Barcelona je putem svoje službene stranice objavio da je kompletirao transfer hrvatskog dragulja Alena Halilovića iz zagrebačkog Dinama.

27.3.2014.
13:14
VOYO logo

Halilović će iduće sezone preseliti u Barcelonu, a Katalonci su za taj transfer, kako navode na svojoj službenoj stranici, platili svega 2.2 milijuna eura.

Naravno, dodatni bonusi će biti isplaćeni nakon što Halilović ispuni određene klauzule iz ugovora poput debija za prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović, koji će 18. lipnja napuniti 18 godina, potpisao je ugovor na pet sezona.

"Presretan sam zbog svega. Ne znam uopće što bih rekao. Veliko hvala Dinamu na svemu, uvijek će ostati moja prva ljubav i najdraži klub gdje sam ostvario svoje dječačke snove. Hvala svim trenerima koji su me trenirali te navijačima Modrih. Naravno, Barcelona je nešto posebno, klub koji volim otkada sam počeo trenirati nogomet i izuzetno sam počašćen i sretan što ću dobiti priliku nositi dres katalonskog diva. Ipak, prije toga želim osvojiti duplu krunu s Dinamom", rekao je Halilović za Dinamovu internetsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki naši čitatelji su, kao i neki strani mediji, u nevjerici dočekali vijest o 'težini' transfera, a jedan od komentara na našoj Facebook stranici kaže:

"Čale je bio skuplje prodan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Zoran Mamić je krajem 2012. godine o interesu i ponudama za Halilovića izjavio:

"Za cifru od devet milijuna funti, koja se spominje u engleskim medijima, ne bismo prodali ni lijevu nogu Alena Halilovića!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alen je fenomen. Ali ne smijem o tome govoriti, jer sam predsjednik našeg saveza. Veliko je pitanje i puno je kontroverzi bi li Halilović trebao putovati s reprezentacijom u Brazil gdje nas ovoga ljeta očekuje Svjetsko prvenstvo. Mogu samo reći da Halilović ima kvalitetu i karakter što je nužno za svakog velikog igrača", rekao je Šuker novinarima u glavnom gradu Kazahstana Astani gdje će u petak sudjelovati na sjednici Europske nogometne organizacije (UEFA).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo