BARCELONA ISPRED REALA: / Možete li pogoditi koji su klubovi u zadnjih šest godina potrošili najviše na pojačanja?

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je zanimljivu ljestvicu klubova koji su potrošili najviše novca na pojačanja u razdoblju od 2010. do 2016. godine.

18.9.2016.
8:30
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Vjerojatno vas neće začuditi da je na prvom mjestu Manchester City koji je od ulaska arapskog kapitala u klub postao glavni 'igrač' na nogometno0m tržištu. Uglavnom, u posljednjih su šest godina Građani potrošili 1,024 milijarde eura na pojačanja! Samo da podsjetimo na neka od njih: Kevin de Bruyne (oko 74 milijuna eura), Raheem Sterling (62 milijuna), Leroy Sane (50 milijuna)...

Barcelona troši više od Reala

Na drugom je mjestu Chelsea koji, također, nemilice troši zahvaljujući ruskom tajkunu Romanu Abramoviču. U posljednjih je šest godina londonski klub doveo igrača za ukupno 871 milijun eura. Slijedi Manchester United koji najviše troši od odlaska Alexa Fergusona, a od 2010. do danas je iskrcao 841 milijun eura na pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/CIES

Klubovi koji su najviše trošili

Još jedan novopečeni veliki potrošač je i PSG koji je na četvrtom mjestu (691 milijun eura), a top 5 zatvara Barcelona koja je u posljednjih šest godina, iako to mnogi ne bi rekli, potrošila više od Real Madrida (680 milijuna). Štoviše, ispred sedmoplasiranog Reala (644 milijuna) se ugurao i Liverpool (663 milijuna).

Kad je u pitanju zarada od transfera u spomenutom razdoblju, na prvom je mjestu Liverpool koji je prodajom igrača uprihodio 442 milijuna eura. Prodaja Luisa Suareza, Fernanda Torresa, Raheema Sterlinga i drugih dobro je napunila blagajnu Redsa. Pomalo iznenađujuće, na drugom je mjestu ove ljestvice Valencija koja je u zadnjih šest godina zaradila 432 milijuna eura, dok je treći Juventus (415 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/CIES

Klubovi koji su najviše zaradili na transferima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo