Barçi se ovo dogodilo prvi put u pet godina

Barça, koja nije igrala u najboljem sastavu, je u prijateljskoj utakmici protiv Bayerna prvi put u pet godina ostala slabija u posjedu lopte od protivnika.

25.7.2013.
15:31
VOYO logo

Otkako je sedmog svibnja 2008. godine na Santiago Bernabeuu Real u domaćoj pobjedi (4:1) nadmašio momčad Franka Rijkaarda u posjedu lopte (50.3-49.7%), Barcelona je nanizala 309 utakmica s dominacijom u toj statističkoj kategoriji.

Za neprekinuti je niz osobito zaslužan Josep Guardiola koji je naslijedio Nizozemca: kroz četiri je sezone avangardni trener vezao 247 utakmica s prevladavajućim posjedom lopte na Barçinoj klupi. Niz koji je nastavio njegov prijatelj i nasljednik Tito Vilanova lanjske sezone prekinuo je upravo Guardiola, koji je pak produljio osobnu seriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je u reprizi polufinalnog dvoboja lanjske Lige prvaka slavio 2:0 i pritom loptu u posjedu držao 54% vremena.

//www.youtube.com/embed/CSi3rCJ5bn0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proljetnim dvama dvobojima, koje je Bayern apsolvirao s ukupnom prednošću 7:0, kasniji su europski prvaci imali loptu u posjedu tek 41% vremena.

"Naravno da je ovo bila posebna utakmica za mene. Igrao sam protiv svog kluba, protiv igrača koje sam donedavno trenirao i s kojima sam provodio svaki dan i noć. Nemam što drugo reći nego da je bilo posebno", rekao je Guardiola i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijateljska je utakmica bila u pitanju, ali mene je, naravno, zanimala naša pobjeda i da odigramo što bolje. Tražio sam od svojih igrača da kontroliramo igru, da imamo loptu što više u našem posjedu i da realiziramo šanse do kojih dođemo", rekao je Guardiola nakon utakmice koju su pogocima riješili Philipp Lahm i hrvatski nogometaš Mario Mandžukić, koji je na travnjaku boravio tijekom drugog dijela.

"Moje nije da komentiram Barcelonu i govorim kako je izgledala. No, Barcelona je velik klub, uvijek će takav biti. Želim novom treneru sve najbolje, nije to uopće sporno, no ja se moram baviti Bayernom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo