'AUTOGOL' S POLJUDA: Nastavlja se splitsko 'prokletstvo' nacionalnih utakmica

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je HNS oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016.

23.7.2015.
18:30
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Uz navedeno, HNS je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u natjecanjima UEFA-e ponovno će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije na Poljudu 12. lipnja, kada je i došlo do incidenta sa svastikom na travnjaku.

K tomu, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud, na kome se trebao igrati važni eurokvalifikacijski sraz s Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Svastika na travnjaku Poljuda

Tako je Poljud ostao bez reprezentativnih utakmica, u situaciji kada je HNS konačno odlučio odbaciti svoj maćehinski odnos prema gradu Splitu i Dalmaciji, barem kada je o utakmicama reprezentacije riječ.

Prošlost je postala sadašnjost i budućnost

HNS je konačno "pronašao" zajednički jezik s predstavnicima Hajduka i Italiju i Bugarsku odlučio dati splitskoj publici (iako se to sve čini kao jeftina predizborna kampanja). No, kazna UEFA-e vratila je stvari na početak i Splićani u ovim kvalifikacijama više neće imati prilike gledati Vatrene, nacionalnu momčad koja je tijekom povijesti više puta igrala u Londonu nego u Splitu. Da, nevjerojatno, ali istinito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nepoznati počinitelji poljudske svastike tako su zabili "autogol" gradu Splitu i utakmice reprezentacije u budućnosti vjerojatno usmjerili u neke druge gradove.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jer, nakon incidenta s kukastim križem, HNS će dobro promisliti prije nego što odluči ponovno Splitu dati domaćinstvo jednoj od utakmica kvalifikacija za buduće europske i svjetske smotre, kao i domaćinstvo prijateljskih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju balade, Vatreni će u Splitu do daljnjega "stanovati" samo na televiziji. Prošlost je postala stvarnost i budućnost, stvari su se vratile na svoje mjesto. Nažalost ili na sreću, procijenite sami...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo