UEFA JE ODLUČILA: / Hrvatska još drhti, svoju sudbinu saznaje kasnije popodne

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, UEFA je donijela odluku o kazni Hrvatskoj zbog poljudske svastike.

23.7.2015.
12:35
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Sudbina hrvatske reprezentacije bila je u rukama je Uefine Disciplinske komisije koju je predvodio Dinamu dobro poznati Thomas Partl.

Dinamo uspio žalbom smanjiti kaznu

Maksimirska momčad ga ne pamti po dobrome. Ovaj Austrijanac slovenskih korijena Dinaju je zbirno, za nerede u sezoni 2008/2009 za utakmice protiv Tottenhama, Udinesea i Spartaka odrezao ukupno 200.000 eura. Nakon žalbe, kazna je smanjena na 50.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljudska svastika koja je zabljesnula na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Italije 12. lipnja, mogla bi, za Hrvastku imati različite posljedice. Zbog kršenja članka 14. Uefinog disciplinskog pravilnika koji govori o mjerama protiv rasizma, diskriminacijskog ponašanja i propagande, Hrvatskoj se opet sprema novčana kazna i moguće utakmice bez navijača, a "novost" bi bila oduzimanje bodova.

Strah od izbacivanja ujedinio političke neistomišljenike

Najteža kazna bila bi izbacivanje Hrvatske iz kvalifikacija za Euro 2016. Od toga zajednički strijepe čak i politički protivnici, HDZ-ovski obojan Hrvatski nogometni savez i premijer Zoran Milanović koji je čak pisao pokajničko pismo Uefinom predsjedniku Michelu Platniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčana kazna i oduzimanje bodova u euro-kvalifikacijama su odluka koju bi u HNS-u "odmah potpisali", jer ne zaboravimo, Hrvatska je, kad su u pitanju izgredi navijača i isticanje fašističkih simbola, teški recidivist. I utakmicu na Poljudu je zbog ranijih nereda na San Siru, odigrala pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo