ODGOVOR NA KRITIKE? / Šok za Rusiju. Kapetan odbio poziv u reprezentaciju zbog stanja u Ukrajini: 'Dok god šutiš, ubijat će civile'

Image
Foto: Profimedia

Artem Dzjuba najbolji je strijelac u povijesti ruske reprezentacije te kapetan momčadi za koju, barem za sada, neće igrati

15.3.2022.
12:04
Profimedia
VOYO logo

Kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Dzjuba nije pozvan u utorak na okupljanje Rusije zbog teške situacije u Ukrajini, gdje žive rođaci igrača, objasnio je izbornik ruske selekcije.

Image
OVO JE DONEDAVNO BILO NEZAMISLIVO /

Devet mjeseci nakon što je skoro umro na terenu Eriksen dobio najbolje moguće vijesti

Image
OVO JE DONEDAVNO BILO NEZAMISLIVO /

Devet mjeseci nakon što je skoro umro na terenu Eriksen dobio najbolje moguće vijesti

"S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji, Artem se ispričao i zamolio, iz obiteljskih razloga, da ga ne pozivaju za sljedeće susrete ruske reprezentacije", objasnio je Valerij Karpin u intervjuu objavljenom na web stranici Ruskog nogometnog saveza.
"Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pažljivo ću pratiti njegove sljedeće utakmice sa Zenitom iz Sankt Peterburga", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džjubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.

Sankcije protiv Rusije

Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu, FIFA je odlučila isključiti Rusiju iz kvalifikacijskog doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. i utakmicu s Poljskom krajem ovog mjeseca. Ruski nogometni savez osporio je ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će CAS uskoro odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što god se dogodi, selekcija će se okupljati od 21. do 27. ožujka, naveo je Karpin, a točan program priprema, kao i prijateljskih utakmica, bit će objavljen naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što sam već učinio, iz logističkih razloga, donio sam odluku da na ove pripreme ne zovem igrače koji igraju u europskim klubovima," dodao je Karpin.

Ukrajinski kolege ga 'oprali'

U početku se Dzjuba nije oglašavo po pitanju rata u Ukrajini, a potom je poslao poruku javnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam protiv rata, ali i protiv ljudske agresije i mržnje koje se povećavaju svaki dan. Ne sramim se što sam Rus, ponosan sam, ali mi nije jasno zašto sportaši ispaštaju. Stalno govore kako treba razdvojiti politiku i nogomet, ali čim se ukazala prilika, Rusija je sankcionirana. Rat je užasan, ali puno je gorčine izliveno po Rusima, bez obzira na to kojeg su zanimanja. Rat će prestati, ali međusobni odnosi će ostati. Zapamtite to. P.S, mojim kolegama koji sjede na guzicama u svojim vilama u Engleskoj i govore ružne stvari, to nas ne može povrijediti. Razumijemo sve. Mir i dobro svima", poručio je najbolji strijelac Rusije, a pritom je mislio na uvrede koje je primio od strane kolega nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na njega su se obrušili Vitalij Mikolenko, igrač Evertona i Andrij Jarmolenko, krilo West Hama.

"Dok budeš šutljiva k*čka, skupa sa seronjama od suigrača, nedužni civili će biti ubijani po Ukrajini", poručio mu je Mikolenko, dok se Jarmolenko prisjetio njegovog incidenta sa snimkom seksualnog karaktera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da neki Rusi vole pokazivati svoja jaja na kameri, ali sada je pravo vrijeme da pokažete svoja muda u stvarnom životu".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo