Slavni trener poručio: 'Messi nije zaslužio Zlatnu loptu!'

Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Arsenala, Arsene Wenger, smatra da je Lionel Messi trenutno najbolji igrač svijeta, ali da je Zlatnu loptu zaslužio netko drugi...

7.2.2013.
15:35
VOYO logo

Wenger je izjavio da argentinski genije ne bi dobio njegov glas, jer su isti više zaslužili Cristiano Ronaldo, Iker Casillas ili Andres Iniesta.

"Za mene nema nikakve dvojbe... Messi je najbolji nogometaš kojeg sam ikada u životu vidio. Ali, isto tako smatram da je proglašen najboljim samo na osnovi svojih pojedinačnih rezultata. Po prvi puta nije bio u momčadi koja je pokupila svaki trofej koji je mogla, ali je svejedno izabran za najboljeg", rekao je Wenger, te nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije osvojio Primeru, Ligu prvaka, kao ni što s reprezentacijom nije uzeo trofej. Istina, postigao je 91 pogodak, ali po meni to nije dovoljno da netko u momčadskom sportu osvoji nagradu. Iker Casillas, Cristiano Ronaldo ili Andres Iniesta su tu nagradu zaslužili više od njega", smatra Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ronaldo je osvojio prvenstvo s Realom, Casillas također, a uz to i Europsko prvenstvo, dok je Iniesta bio jedan od ključnih igrača za osvajanje prošloljetnog Eura. Mislim da je pobjednik trebao biti odlučen između te trojice igrača", zaključio je francuski stručnjak na klupi Arsenala.

Podsjetimo, Messi je početkom 2013. godine u Zürichu po treći put zaredom dobio prestižnu FIFA-inu nagradu Ballon d'Or, koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta u protekloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je katalonski velikan i najavio, Lionel Messi je u četvrtak stavio potpis na novi ugovor koji ga veže za Barçu do 2018. godine.

Argentincu je ovo šesto produljenje ugovora s Barçom, a u njemu stoji da će godišnje zarađivati 11 milijuna eura te da, ukoliko ga netko želi pokušati kupiti, 'na stol' mora staviti 250 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo