ANKETA NAD ANKETAMA / Modrić je najbolji veznjak u povijesti? Ugledna Marca pokušala odgovoriti na goruće pitanje: 'Veći je od Reala'

Image
Foto: Profimedia

Navode kako je Modrić najvažniji sportaš u povijesti Hrvatske

19.5.2022.
8:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac i lider Real Madrida, Luka Modrić (36), u srijedu je primio nagradu "Marca legend", koju španjolski list Marca dodjeljuje najboljim sportašima za zasluge u njihovim sjajnim karijerama.

Nagradu "Marcina legenda" ranije su primili Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Michael Jordan, Ronaldo, Alfredo di Stefano, Rafael Nadal, Leo Messi, Usain Bolt, Pele, Fernando Alonso, i još neke sportske legende, a sada im se pridružio i naš Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je nagradu primio u Casinu de Madrid, a u dvoranu je stigao u društvu supruge Vanje i uz direktora Marce. U dvoranu je ušao kroz "špalir" u dresovima Reala s jedne i hrvatske reprezentacije s druge strane.

"Ponosan sam što sam dobio ovu nagradu među svim tim sportskim ikonama. Želio bih zahvaliti obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima… Ne bih isticao pojedine osobe nego želim ovo podijeliti sa svim ljudima koji su u mom životu. Znam što ljudi u Real Madridu žele od mene, jasno mi je da se radi je o nečemu nevjerojatnom i jako sam zahvalan za tu ljubav. Dat ću sve od sebe u svakoj utakmici kako bi im uzvratio za tu ljubav. Real Madrid mi je sve, ovo je moj dom, jako sam sretan ovdje. Ovi trenuci me čine jako sretnim, ja sam samo još jedan 'Madridista', to je za cijeli život", rekao je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAESTRO /

Modrić dobio prestižnu nagradu pa progovorio o svojoj budućnosti. Naklonio mu se i gradonačelnik Madrida

Image
MAESTRO /

Modrić dobio prestižnu nagradu pa progovorio o svojoj budućnosti. Naklonio mu se i gradonačelnik Madrida

Najvažniji hrvatski sportaš

Na kraju je Marca posvetila Modriću veliki članak i postavila je pitanje svih pitanja - je li Luka Modrić najbolji veznjak u povijesti?

"Priznanje Legende šlag je na torti savršene karijere nogometaša, u ovom slučaju Luke Modrića, koji ima puno pojedinačnih i ekipnih nagrada. Ballon d'Or i FIFA The Best, osvojeni 2018. godine, najveća su osobna priznanja u njegovoj karijeri, čemu se dodaje Marcina nagrada. Njome se prepoznaju njegov talent, postignuća i vrijednosti u nogometu", napisali su uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim navode kako je Modrić najvažniji sportaš u povijesti Hrvatske, da je 2012. godine došao u Real, zatim da su mu trebala samo četiri mjeseca da preuzme "konce igre u Realu", a prisjetili su se i njegova gola Man. Unitedu u osmini finala Lige prvaka.

"Mitski Old Trafford pokrenuo je divovskog Luku Modrića u kojem danas uživamo. Gol protiv Uniteda ispunio je samopouzdanjem igrača koji je posljednjih godina ispisao neke od najsjajnijih stranica u modernoj povijesti Reala", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći od Reala

Pobrojali su zatim Modrićeve trofeje s Realom, zatim njegovu asistenciju za Sergija Ramosa u finalu Lige prvaka kojom su i došli do jubilarnog desetog naslova, a ističu kako za manje od dva tjedna može osvojiti novu Ligu prvaka, svoju petu ukupno.

Marca zatim ide korak dalje, i piše kako je Modrić trenutno veći od Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je veći od Reala. S hrvatskom reprezentacijom ispisao je povijesnu stranicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ušao je u finale turnira i napravio podvig s malom balkanskom zemljom. S Lukom je Hrvatska dotaknula zvijezde i nogometaš je osvojio nebo nogometnog planeta. Bio je prvi koji je prekinuo niz Cristiana Ronalda i Lea Messija te osvojio nagrade Ballon d'Or i The Best", piše Marca i zatim nastavlja s pohvalama.

"S gotovo 37 godina i dalje igra na najvišoj razini. Vodi Real u Ligi prvaka i nema datum kada bi se mogao umiroviti. Sve je bliže njegovo umirovljenje u bijelom dresu, no to će doći kasnije", pišu Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Najbolji u povijesti?

Potom postavljaju pitanje je li Modrić najbolji veznjak u povijesti. "S godinama i brojem titula koje ima, uz Marcinu legendu kao posljednje priznanje, debata je neizbježna. Je li pred nama najbolji veznjak u povijesti nogometa", zapitali su se u Marci i zatim nadovezali sa zaključkom.

"Nijedan veznjak s toliko uspjeha nije produljio karijeru. Sa skoro 37 godina vodi Real, koji zapovijeda La Ligom i traži novu Ligu prvaka. Luki bi to bila peta. Ostao bi jedan naslov iza Francisca Genta, igrača s najviše europskih naslova i legende Reala", završavaju tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo