Prvi put ikad: Čarobnjak pobijedio Ronalda i Messija!

Nakon ždrijeba skupina Lige prvaka za sezonu 2012/2013, u Monacu su novinari izabrali najboljeg europskog nogometaša za prošlu sezonu, a to je Barçin 'čarobnjak' iz veznog reda Andres Iniesta.

30.8.2012.
19:40
VOYO logo

U konkurenciji su bili Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) i Andres Iniesta (Barcelona), a trofej je iz ruku predsjednika UEFA-e Michela Platinija otišao, pomalo iznenađujuće, u ruke španjolskog veznjaka. Po prvi je puta Iniesta osvojio ovako veliku individualnu nagradu i priznanje, bilo od strane UEFA-e ili FIFA-e. Posljednje dvije godine, kada je nagrada Ballon d'Or bila samo pod okriljem FIFA-e, Iniesta je završavao na drugom odnosno četvrtom mjestu. http://www.youtube.com/embed/HpODFqJTG8k

Iniesta je prošle sezone ispustio s Barcelonom naslov prvaka Španjolske, koji je osvojio Real Madrid, ali je zato osvojio španjolski Kup kralja, Klupsko svjetsko prvenstvo, Europsko nogometno prvenstvo i UEFA-in Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 53 novinara koji su glasali njih 19 dalo je svoj glas Španjolcu. Po 17 glasova dobili su Ronaldo i Messi.

"Bez svojih suigrača u Barceloni i Španjolskoj ova individualna nagrada ne bi pripala meni", prokomentirao je kratko nakon proglašenja Iniesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo