SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO / Ancelottijeva izjava uzburkala strasti! Požar gase iz Reala, a Don Carlo 'posuo se pepelom'

Image
Foto: Profimedia

'Ništa ne može biti netočnije od toga kako bih ja odbio mogućnost igranja na turniru koji smatram velikom prilikom za nastavak borbe za velike trofeje s Real Madridom'

10.6.2024.
16:59
Profimedia
VOYO logo

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegove riječi vezane uz moguće odbijanje pozivnice za sudjelovanjem na Svjetskom klupskom prvenstvu nisu interpretirane na način na koji je on namjeravao, a priopćenjem se oglasio i sam Kraljevski klub navodeći kako njegovo sudjelovanje nikada i nije bilo upitno.

Image
'TEŽE OD OČEKIVANOG' /

Ancelotti završio na rukama igrača: 'Nekako smo preživjeli, san se nastavlja'

Image
'TEŽE OD OČEKIVANOG' /

Ancelotti završio na rukama igrača: 'Nekako smo preživjeli, san se nastavlja'

Pošto je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond za klubove koji će nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u, Ancelotti je u intervjuu za talijanski dnevni list Il Giornale objavljenom u ponedjeljak povodom njegova 65. rođendana kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu."

No, kasnije tijekom dana Ancelotti je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne može biti netočnije od toga kako bih ja odbio mogućnost igranja na turniru koji smatram velikom prilikom za nastavak borbe za velike trofeje s Real Madridom."

U službenom priopćenju Real je objavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što je i planirano, naš klub će sudjelovati na ovom službenom natjecanju i to s ponosom i entuzijazmom kako bismo novim trofejem ispunili snove milijuna naših navijača diljem svijeta."

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo