IZIGRAVA ŽRTVU / Allegri nakon debakla protiv Empolija poludio na odluku Žalbenog suda Talijanskog nogometnog saveza: 'To je nepoštovanje!'

Image
Foto: profimedia

Žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza oduzeo je Juventusu 10 bodova, nakon što su se Torinezi žalili na prvotno oduzimanje 15 bodova

23.5.2023.
8:53
profimedia
VOYO logo

Dugo će u Torinu pamtiti jučerašnji dan. Svega nekoliko sati prije gostovanja kod Empolija, torinska Stara dama je kažnjena oduzimanjem 10 bodova, a potom je na stadionu Carlo Castellani upisala prvi poraz nakon 24 godine. Juve je u susretu 36. kola teško stradao na gostovanju kod Empolija izgubivši s 1-4.

Image
DEBAKL /

Očajna večer za Juventus, ponizila ih momčad bivšeg dinamovca: Prvi put su tamo izgubili nakon 24 godine

Image
DEBAKL /

Očajna večer za Juventus, ponizila ih momčad bivšeg dinamovca: Prvi put su tamo izgubili nakon 24 godine

Talijanskom velikanu je prvotno oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija. Nakon što se klub žalio bodovi su mu vraćeni do okončanja novog postupka. Sada je stigla i konačna odluka. Žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza kaznio je Juve oduzimanjem 10 bodova što komplicira njegove izglede za nastup u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nove kazne Juve je pao na sedmo mjesto sa 59 bodova, pet bodova manje od četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka. Momčad koju vodi Massimiliano Allegri imala je priliku pobjedom u Empoliju smanjiti zaostatak za Milanom na dva boda, a potom u nedjelju pred svojim navijačima u derbiju protiv Rossonera tražiti pobjedu za povratak na poziciju koja osigurava Ligu prvaka.

Nakon utakmice Allegri nije mogao sakriti nezadovoljstvo i čuđenje na odluku Žalbenog suda: ''To je mučenje. Oni odlučuju gdje bi Juventus trebao biti. To je nepoštovanje prema osoblju koje radi, prema igračima, prema trenerima. To je nevjerovatno. Previše je! Na terenu je Juventus na drugom mjestu u Seriji A. Petnaest minuta prije utakmice bili smo na drugom mjestu na ljestvici, a onda smo vidjeli da imamo 59 bodova i da smo na sedmom mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bianconeri su proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke. Šest bivših direktora i menadžera Juventusa - Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio i Enrico Vellano - oslobođeni su optužbi. Međutim, ostale su kazne za Andreu Agnellija, Fabia Paraticija, Federica Cherubinija i Maurizia Arrivabenea.

Iz kluba su se oglasili kako će ponovno pokušati uložiti žalbu na ovu odluku, a trener Allegri poručio je da nema namjeru otići iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> U nedjelju 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte najveći FNC-ov event do sada koji će se održati  Areni Zagreb! Ivan Erslan, Satoshi Ishii, Filip 'Nitro' Pejić, Ivica 'The Terror' Trušček i Marko 'Skull Crusher' Bojković samo su dio onoga što Vas očekuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo