AJMO VATRENI, OVO JE VAŠ DAN: / Skinite Ronaldu osmijeh s lica i još jednom razveselite Hrvatsku!

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
25.6.2016.
8:00
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Bit će ovo četvrta međusobna utakmica ovih dvaju suparnika, a druga službena. Poražavajuća je statistika s kojom izabranici Ante Čačića ulaze u ogled u kojem će tražiti mjesto među posljednjih osam na turniru. Za to će trebati napraviti nešto što nikada nisu - 1. zabiti Portugalu gol i 2. pobijediti tu reprezentaciju. U dosadašnja tri susreta Hrvatska je upisala tri poraza od Portugala uz poražavajuću razliku pogodaka 0:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u sjajnoj formi

Razumljivo i opravdano, najveći strah za ostvarenje dobrog plasmana na Euru u Francuskoj trenutačno predstavlja genijalnost Cristiana Ronalda. Dvostrukom strijelcu utakmice protiv Mađarske nedostaje samo pogodak da izjednači rekord po broju golova na kontinentalnim smotrama (ima ih osam, jedan manje od Michela Platinija) nakon što je već postao igrač s najviše nastupa kroz susrete za naslov na Euru (odigrao je 17 takvih utakmica) i jedini koji je na četiri različita Europska prvenstva postigao barem po gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO: /

Portugalski izvjestitelj s Eura objasnio nam je zašto je optimističan pred susret s Hrvatskom

Image
EKSKLUZIVNO: /

Portugalski izvjestitelj s Eura objasnio nam je zašto je optimističan pred susret s Hrvatskom

Prijeti se prekidom utakmice

Pesimizam pred susret otklanja, uz dokazano dobru formu reprezentacije na ovom turniru, jedna druga statistika, a čitajući nju dolazimo do sljedećeg podatka – u posljednjih deset utakmica, odnosno od 0:2 poraza protiv Norveške u rujnu 2015. godine, Hrvatska je slavila u osam njih i dvaput remizirala.

Dodajmo i da se pred utakmicu u Lensu strahuje od mogućeg pojavljivanja huligana spremnih izazvati incident s ciljem prekida utakmice i nove kazne za Hrvatski nogometni savez. Upravo su to napravili tijekom ogleda protiv Češke kada su bakljama zasuli teren, aktivirali topovski udar i potukli se na tribinama s navijačima koji ne razmišljaju na jednak način. Iako su postojale najave da će se isto dogoditi i u ogledu protiv Španjolske, nemile su scene tom prilikom izbjegnute, ali nova prijetnja postoji i za današnju utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo