Odbacuju glasine / Afrički liječnik ipak nije preminuo zbog nasrtaja navijača nakon utakmice

Image

Nezadovoljni huligani ušli su na teren i počeli uništavati reklame, stolice i ostalu infrastruktura na terenu.

30.3.2022.
19:15
VOYO logo

Nigerijski nogometni savez odlučio je stati na kraj glasinama da je liječnik Joseph Kabungo preminuo nakon utakmice Nigerije i Gane zbog nasrtaja navijača. 

Nekoliko tisuća navijača ušlo je na teren pri završetku utakmice Nigerije i Gane. Naime, igrala se posljednja utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Gana je u dramatičnoj završnici stigla do izjednačenja i plasmana u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni huligani ušli su na teren i počeli uništavati reklame, stolice i ostalu infrastruktura na terenu. Policija je, na koncu, zaustavila veliku grupu. Brojne glasine s terena govorile su da je Kabungo preminuo od stampeda navijača, ali nigerijski savez odbacuje te tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Užasno smo šokirani ovim tužnim razvojem situacije. Njegova smrt nas je jako pogodila i u stanju smo dubokog šoka. Međutim, bitno je izjasniti činjenice kakve jesu. Prema informacijama našeg vlastitog liječnika, Dr. Kabungo nađen je kako se bori za zrak blizu svlačionice Gane."

"Obavijestili su me i naredio sam im da ga odvezu u bolnicu. Nije uspio, umro je taman kad su stigli do bolnice. Ovo je vrlo tužan incident i šokirani smo da su neki ljudi bacili veliku mrlju na cijelu situaciju govoreći da su ga istukli navijači. To je laž, umro je od srčanog udara," rekao je za GOAL glavni tajnik nigerijskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo