MERSEYSIDE DERBY / Nezaustavljivi Jelavić utrpao i najvećim rivalima

Image
Foto: AP Images

Hrvatski napadač Nikica Jelavić zabio je još jedan pogodak za Everton. Ovaj put bio je strijelac u polufinalnom susretu FA kupa protiv najvećih rivala Liverpoola, ali njegov gol nije bio dovoljan za prolaz u finale.

14.4.2012.
16:15
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u finale FA kupa nakon što su u polufinalnom ogledu pred 87.231 gledatelja na Wembleyu pobijedili gradskog suparnika Everton 2:1 (0:1).

Everton je poveo golom hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića u 24. minuti utakmice, a bio je to njegov već šesti gol u dresu Toffeesa u 11 susreta. U nastavku susreta 'redsi' su uspjeli okrenuti rezultat. Prvo je Luis Suarez u 63. minuti izjednačio nakon velike pogreške Sylvaina Distina, a potom je Andrew Carroll u 87. minuti nakon ubačaja Craiga Bellamyja, udarcem glavom svladao Tima Howarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom u finale Liverpool je došao u priliku osvojiti i drugi trofej ove sezone nakon što je pobijedio u Liga kupu. 'Redsima' je to 14. plasman u finale najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu, a do sada je slavio sedam puta, posljednji put 2006 godine. U drugom polufinalnom susretu u nedjelju se sastaju Tottenham i Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo