POBJEDNIČKA SERIJA / Nezaustavljivi Houston pomeo i NBA prvake

Image
Foto: AP Images

Houston je svih šest ovosezonskih pobjeda ostvario s razlikom većom od 10 poena, što dovoljno govori o formi momčadi Kevina McHalea, koja se nalazi na vrhu ljestvice NBA lige.

7.11.2014.
10:25
AP Images
VOYO logo

Košarkaški Houston Rocketsa došli su i do šeste pobjede na otvaranju nove sezone NBA lige svladavši na svom parketu aktualne prvake San Antonio Spurse s 98-81.

Već prema običaju, Houston su do pobjede predvodili Dwight Howard i James Harden. Howard je iskoristio izostanak Tima Duncana, kojega je Gregg Popovich odmarao, i ozlijeđenog Tiaga Splittera te je utakmicu završio sa 32 poena i 16 skokova, uz šut 12-18. James Harden je Spursima postigao 20 poena, te uz to imao po šest skokova i asistencija.

Napad San Antonija u ovoj utakmici nije funkcionirao. Spursi su promašili prvih 15 pokušaja za tricu, a utakmicu su završili sa dva ubačaja od 20 šuteva iza crte 7,24 m. Osim Duncana, Popovich je odmarao i Manua Ginobilija, a kako su Tony Parker i Kawhi Leonard utakmicu završili sa samo šest, odnosno sedam koševa, Spursi su još i dobro prošli. Najbolji strijelac San Antonija je sa 18 poena bio Cory Joseph.

Houston je svih šest ovosezonskih pobjeda ostvario s razlikom većom od 10 poena, što dovoljno govori o formi momčadi Kevina McHalea, koja se nalazi na vrhu ljestvice NBA lige. No, pobjednički niz Rocketsa će na velikoj kušnji biti u subotu, kad u Teksas stiže još jedna neporažena momčad, raspucani Golden State Warriorsi, koji su u prva četiri dvoboja ostvarili tri uvjerljive pobjede, a namučio ih je samo Portland (95-90).

Trail Blazersi su nakon tog poraza zaredali s dvije pobjede. Nakon što su 'isprašili' Cleveland (101-82), još su uvjerljiviji u svom Moda Centeru bili protiv Dallasa (108-87). Zanimljivo je da su Mavericksi na poluvremenu vodili 50-46, ali ih je Portland u preostale dvije četvrtine nadigrao sa 62-37. LaMarcus Aldrige je ubacio 20 poena i ugrabio sedam skokova za pobjednike, a uobičajeno raznovrstan bio je i Damian Lillard sa 18 koševa, šest asistencija i pet skokova. Strijelce Dallasa je sa 17 poena predvodio Dirk Nowitzki, ali je u drugom poluvremenu postigao samo dva koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike