NOVI TRENER / Neven Spahija se vratio u Cibonu

Novi trener Cibone je Neven Spahija koji je s hrvatskim prvakom potpisao četverogodišnji ugovor, objavljeno je na konferenciji za novinare.

13.6.2013.
14:55
VOYO logo

Neven Spahija, koji je s Cibonom već bio prvak Hrvatske, naslove prvaka osvajao je u Sloveniji s Krkom, u Litvi s Lietuvas Rytasom, u Izraelu s Maccabijem, u Španjolskoj s Tau Ceramicom i u Turskoj s Fenerbahčeom, a s Valencijom je osvojio Eurokup.

"Nije me dugo trebalo nagovarati da dođem u Cibonu. Sve ove godine sam pratio što se događa u klubu. Mislim tu i na mlade igrače koje klub ima i one koji tek trebaju doći. To nije presudilo, ali je bilo važno", izjavio je Spahija na konferenciji za novinare na kojoj su uz njega bili i predsjednik Ivica Lovrić, direktor Zdenko Antunović te sportski direktor Vlado Vanjak.

"Cibona mi je veliki izazov i ona je nakon dugo godina napravila korak naprijed. Vjerujem da ću ispuniti sve planove o kojima sam razgovarao s čelnicima kluba. Kao prvo, Cibona nikako ne smije biti u regiji na onom mjestu na kojem je sada i Cibona ne smije u europskim natjecanjima imati omjer 0-22, kao u zadnje tri godine. Minimalno je ulazak u Final Four u ABA ligi i razvoj mladih igrača. Mladi igrači moraju biti dio momčadi, a ne ih uvoditi u igru samo kada vodiš velikom razlikom ili gubiš velikom razlikom", rekao je novi trener Cibone.

"Hvala mu što se prihvatio posla koji je važan za sudbinu hrvatske košarke. Ovo potpisivanje je dio je projekta vraćanja Cibone na one pozicije gdje bi trebala biti", rekao je Lovrić.

Cibona je u prošloj sezoni pod trenerskom palicom Danijela Lutza osvojila naslov prvaka Hrvatske i Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo