peti uzastopni poraz / Netsi pali nakon tri produžetka: Bogdanović zabio 19 koševa

Image
Foto: AP Images

Bogdanović je u igri proveo 47 minuta i sa 19 koševa bio je drugi strijelac svoje momčadi. Iz igre je gađao 7-16, za trice je imao šut 4-11, a s linije slobodnih bacanja 1-2. Imao je i tri napadačka i četiri obrambena skoka.

20.11.2014.
9:56
AP Images
VOYO logo

U najzanimljivijem dvoboju večeri i najdužoj utakmici ove sezone u NBA ligi Brooklyn Netsi su u svom Barclays Centru nakon tri produžetka izgubili od Milwaukee Bucksa 118-122, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović nastavio je s odličnim igrama u dresu Netsa postigavši 19 koševa.

Bogdanović je u igri proveo 47 minuta i sa 19 koševa bio je drugi strijelac svoje momčadi. Iz igre je gađao 7-16, za trice je imao šut 4-11, a s linije slobodnih bacanja 1-2. Imao je i tri napadačka i četiri obrambena skoka. Najefikasniji igrač u redovima Netsa, kojima je to bio peti uzastopni poraz, bio je Brook Lopez sa 26 koševa i sedam skokova, dok su Joe Johnson i Deron Williams dodali po 18 koševa. Buckse su do sedme pobjede sezone predvodili Jabari Parker sa 23 koša i sedam skokova, O.J. Mayo sa 21 košem i sedam skokova, dok je Brandon Knight dodao 18 koševa i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su vodili prve tri četvrtine, u pojedinim trenucima susreta imali su i 11 koševa viška, no Bucksi su zadnjoj dionici uspjeli izjednačiti, a imali su i zadnji napad za pobjedu u regularnom dijelu utakmice, no O.J. Mayo, kojeg je čuvao Bogdanović nije uspio zabiti. Na kraju prvog produžetka gosti su imali još veću priliku, no Brandon Knight je promašio nemoguće. Pet sekundi prije kraja produžetka pri rezultatu 105-105 Knight je presjekao dodavanje Joea Johnsona i sam krenuo u kontru, no promašio je polaganje za pobjedu sekundu prije kraja. Knihgt se iskupio u drugom produžetku kada je 23 sekunde prije kraja zabio tricu za poravnanje 112-112. Vrlo lako se moglo dogoditi da Netsi i Bucksi igraju i četvrti produžetak, no Johnson je šest sekundi prije kraja trećeg produžetka promašio šut za izjednačenje.

"Dečki su mi vjerovali usprkos onom groznom promašaju. Nekako smo izvukli ovu utakmicu," kazao je Knight.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć je nastupio i Damjan Rudež. U pobjedi Indiana Pacersa protiv Charlotte Hornetsa 88-86 u pet minuta provedenih na terenu zabio je tricu. Bio je to njegov jedini šut na utakmici. Pacersi su izborili pobjedu košem Solomona Hilla u posljednjoj sekundi. Rodney Stuckey je pucao, a Hill je dohvatio loptu i sa zvukom sirene je ubacio u koš. Indianu su do pobjede predvodili Roy Hibbert sa 18 koševa i 11 skokova, Luis Scola sa 15 koševa i sedam skokova, te Stuckey i Donald Sloan sa po 11 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Al Jefferson sa 28 koševa i osam skokova, te Kemba Walker sa 12 koševa i sedam asistencija.

U derbiju večeri San Antonio je pobijedio Cleveland 92-90. Bio je to prvi okršaj Cavsa i Spursa otkako se LeBron James ovoga ljeta vratio u Cleveland. I neće ga pamtiti po dobrome. Zabio je tek 15 koševa, a osam sekundi prije kraja utakmice izgubio je loptu pri rezultatu 92-90 za goste. Tim Duncan sa 19 koševa i 10 skokova, te Boris Diaw sa 19 koševa, šest skokova i sedam asistencija su predvodili Spurse do pobjede, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Anderson Varejao sa 23 koša i 11 skokova, te Kyrie Irving sa 20 koševa. Jones je uz 15 koševa imao šest skokova i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo