ŠUKER ZA RTL DANAS / Nema pritiska iz HKS-a: 'Pred izbornikom i reprezentacijom nema rezultatskog imperativa'

RTL-ov reporter Marko Vargek je uoči otvorenja EuroBasketa razgovarao s predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza Ivanom Šukerom

3.9.2015.
19:30
VOYO logo

Samo se još sati broje do početka EuroBasketa na kojemu Hrvatska, nakon toliko godina frustracija, napokon sanja najviša postolja.

Prve utakmice EuroBasketa na rasporedu su u subotu, ali je otvaranje turnira već večeras, i to na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Zagreb je dobio čast otvoriti EuroBasket, a za sva četiri grada domaćina, otvorit će ga hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Marko Vargek je uoči otvorenja razgovarao s predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza Ivanom Šukerom.

Hoće li ovo natjecanje probuditi hrvatsku košarku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja se nadam da hoće. Mislim da će već ovo večerašnje otvaranje stvoriti jednu sjajnu atmosferu jer je interes građana i navijača tako velik da je praktički utakmica sa Slovenijom rasprodana, a isto tako i za Grčku.

Što kažu čelnici FIBA-e? Jeste li razgovarali s njima, što oni očekuju od Zagreba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su s ovim što su vidjeli danas u Zagrebu izuzetno zadovoljni jer su praktički obišli sva četiri grada i nisu imali nikakvih značajnijih primjedbi. Dvorana izgleda sjajno, zadovoljni su s ovim što su vidjeli u gradu. I mislim, s obzirom na kratkoću vremena, da smo napravili dobru stvar. Na kraju krajeva, mi Hrvati smo poznati kao dobri organizatori i domaćini i mislim da ćemo svi ovih sedam dana uživati u košarci.

Postoji li imperativ pred Perasovićem i reprezentacijom što se tiče rezultata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da ne, mislim da je nekakav zajednički dogovor 'igrajte, imamo snagu, kvalitetu i talent da napravimo rezultat, nemojte da vas atmosfera ili bilo što sputa'. Naprosto, trebaju dati sve od sebe, a to mogu dati jedino ako nisu sputani, ako nisu pritisnuti. Na određen način zahvaljujem i medijima koji su bili poprilično suzdržani i nisu toliko napadali...

Bilo je i nekih kritika na promociju...?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa dobro, to je normalna stvar. To je uvijek tako i svaka kritika je dobrodošla jer iz svake kritike, ako ste pametni, izvučete ono što trebate i ono što možete popraviti. Prema tome, nije dobro kad vas ljudi samo hvale.   

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo