NAPETA SJEDNICA / Navijači podivljali poslije ispadanja nakon 89 godina

Image
Foto: kn-online.de

AEK je kažnjen i oduzimanjem dva boda na startu iduće sezone. Uoči posljednjeg kola spomenuti grčki klub ima nedostižnih pet bodova zaostatka za zonom spasa i seli u niži rang natjecanja.

19.4.2013.
11:01
kn-online.de
VOYO logo

Nakon napete sjednice koja je potrajala 12 sati i završila duboko u noć, Disciplinska komisija Grčkog nogometnog saveza je prekinutu utakmicu 29. kola nacionalnog prvenstva AEK - Panthrakikos registrirala rezultatom 3:0 za goste, a AEK-u oduzela tri boda što znači da će atenski klub po prvi put u 89-godišnjoj povijesti kluba preseliti u drugu ligu.

Utakmica igrana na Olimpijskom stadionu u Ateni je prekinuta u 87. minuti nakon što je AEK-ov izravni konkurent za prvoligaški spas poveo 1:0. Razočarani navijači AEK-a utrčali su na teren i počeli loviti svoje igrače koji su pobjegli u svlačionicu. Situacija se smirila tek nakon što je policija dovela dodatne snage, no sudac je prekinuo utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK je kažnjen i oduzimanjem dva boda na startu iduće sezone. Uoči posljednjeg kola AEK ima nedostižnih pet bodova zaostatka za zonom spasa i seli u niži rang natjecanja. Vodstvo klub ima pravo na žalbu, međutim prema vijestima koje stižu iz Grčke odluka se neće mijenjati.

Nekoliko stotina navijača AEK-a satima je ispred sjedišta Grčkog nogometnog saveza čekalo odluku Disciplinske komisije, a kad su saznali za kaznu iz protesta su zaustavili promet u Kifissias aveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK je osnovan 1924. godine, 11 puta je bio prvak Grčke, a 13 puta je osvojio nacionalni Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo