RATNA ZONA OKO STADIONA / Nasilje i neredi nakon ispadanja River Platea

Argentinski nogometni velikan River Plate po prvi je put u svojoj 110-godišnjoj povijesti ispao u drugu ligu nakon čega su uslijedili veliki neredi u okolici stadiona.

27.6.2011.
8:03
VOYO logo

Minutu prije kraja dvoboja došlo je do velikih nereda na stadionu i ispred njega u kojima je ozlijeđeno najmanje 55 osoba. Bijesni navijači gađali su igrače raznim predmetima s tribina, pa čak i sjedalicama koje su iščupali dok ih je policija pokušala smiriti polijevanjem vodom iz vatrogasnih cijevi.

Neredi su se nastavili van stadiona gdje se policija sukobila s navijačima, a upotrijebljeni su gumeni meci te suzavac. Navijači su nakon toga počeli bacati kamenje, limenke te paliti automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River Plate je po prvi puta u svojoj 110-godišnjoj povijesti ispao iz prve lige nakon što je u uzrvratnoj utakmici odigrao samo 1-1.

Kako je prva utakmica prije četiri dana u Cordobi završila pobjedom Belgrana od 2-0, River Plate će na jesen zaigrati u drugoj ligi. River Plate je u svojoj povijesti osvojio 33 naslova prvaka Argentine po čemu je rekorder u svojoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo