STOPOSTOTNI KAUBOJI / Napokon bez nerviranja: Hrvati razbili Norvešku!

Image
Foto: Pixsell

U posljednjem dvoboju skupine D reprezentacija Hrvatske uvjerljivo je pobijedila Norvešku 26:20 te u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda.

20.1.2012.
21:44
Pixsell
VOYO logo

HRVATSKA - NORVEŠKA 26:20 (13:8)

Vršac. Dvorana Millenium. Gledatelja: 2.000. Suci: Din i Dinu (Rumunjska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Alilović, Losert; Balić 2, Kopljar 1, Lacković 3, Duvnjak 1, Buntić 4, Vori, Štrlek 3, Čupić 6 (6), Ninčević 2 (1), Horvat 3, Musa, Gojun, Bičanić 1, Vuković.

NORVEŠKA: Erevik, Medhus; Klev 2, Samdahl, Bjoernsen 1, Myrhol 2, Lund 2, Tvedten 5, Mamelund 6 (2), Rambo 1, Hansen, Jondal, Jensen, Koren 1, Paulsen, Toennesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Norveška 14 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 7/7, Norveška 2/3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su rukometaši uvjerljivo i sigurno stigli do treće pobjede u isto toliko nastupa u dvorani Millenium u Vršcu, protiv Norveške su vodili od početka do kraja, te ostvarili pobjedu 26:20 (13:8).

Izabranici Slavka Goluže odlično su odigrali u obrani iz koje su proizlazili brzi protunapadi, a Norvežane je većim dijelom prvoga poluvremena u rezultatskom priključku držao samo raspoloženi vratar Ole Erevik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je koncentrirana bila hrvatska obrana pokazuje i podatak da su Norvežani prvi gol postigli tek u sedmoj minuti, a u prvih su 20 minuta uspjeli samo tri puta svladati Mirka Alilovića. No, do 14. minute bilo je samo 4-3 za Hrvatsku jer je Erevik ostvario čak osam obrana od kojih su neke bile uistinu sjajne.

No, kada su Golužini igrači napokon počeli pucati pod noge norveškom vrataru, lopte su češće završavale u mreži, pa je dvije minute prije odlaska na odmor već bilo uvjerljivih 12:6.

U nastavku je Hrvatska mirno održavala stečenu prednost, čak je dvije minute prije kraja bilo i najvećih osam razlike (26:18) prije no što su 'Vikinzi' uspjeli malo smanjiti konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je do nove pobjede predvodio Ivan Čupić sa šest golova, svih šest iz sedmeraca, dok je iz igre najučinkovitiji bio Denis Buntić sa četiri pogotka. S druge strane, Erlend Mamelund postigao je šest golova za Norvešku.

U drugi krug natjecanja, koji će se igrati u Novom Sadu, Hrvatska prenosi četiri boda, a iz skupine D dalje su prošle još reprezentacije Slovenije i Norveške. Slovenija s dva boda, a Norveška bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Novom Sadu suparnici Hrvatskoj u skupini II drugog kruga bit će Španjolska (nedjelja), Francuska (utorak) i Mađarska (srijeda). Prve dvije reprezentacije iz ove skupine plasirat će se u polufinale.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo