SKOK S VOTKOM / Najveća priča dana: 'Pijanac' osvojio zlato!

Image
Foto: AP

U rujnu 2008. postao je priča dana nakon što se na mitningu u Lausanni mrtav pijan pojavio na zaletištu skoka u vis. Četiri godine kasnije opet je priča dana, ali ovoga puta zahvaljujući olimpijskom zlatu u istoj disciplini.

8.8.2012.
10:37
AP
VOYO logo

Rus Ivan Uhov je sve samo ne običan atletičar. Svoju karijeru počeo je kao bacač diska, ali se vrlo brzo prebacio na skok u vis. I dobro mu je krenulo. Ubrzo je postao član ruske reprezentacije, a nakon toga je skočio šesti rezultat svih vremena u dvorani (2,39 m).

A onda je stigao miting u Lausanni koji ga je 'lansirao među zvijezde'. I to ne zahvaljujući nekom sportskom ostvarenju. Naime, Uhov se tada na zaletištu pojavio mrtav pijan, a snimka tog 'skoka s votkom' obišla je svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i jedan sudac na tom natjecanju šokiran izjavio da je "jedan skakač uz Red Bull pio i votku". Bilo je to u rujnu 2008. 

Četiri godine kasnije Uhov je opet postao priča dana. U finalu Olimpijski igara u Londonu osvojio je prvo mjesto u skoku u vis s rezultatom 2.38 metara. Drugi je bio Amerikanac Erik Kynard (2.33), dok su broncu osvojili katarski skakač Mutaz Essa Barshim, Kanađanin Derek Drouin i Britanac Robbie Grabarz s identičnih 2.29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Olimpijski pobjednik iz Pekinga, i kolega spomenutog Uhova - Rus Andrej Silnov te svjetski prvak Amerikanac Jesse Williams potpuno su razočarali ostavši bez medalje.

Sumnjamo da će Rusi žaliti, oni ipak imaju olimpijskog prvaka, makar i ponekad malo zaviri u čašicu..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo