POTRES U FIFA-I / Najveća nogometna afera ide dalje: Švicarska blokirala 'sumnjive' račune

Image
Foto: AP

Kako prenose švicarski mediji, ministarstvo je blokiralo račune za koje se sumnja da je preko njih tekao novac za podmićivanje

27.5.2015.
16:56
AP
VOYO logo

ZURICH - Švicarsko ministarstvo pravosuđa (FOJ) blokiralo je račune u nekoliko banaka nakon današnjeg privođenja dužnosnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) optuženih za umiješanost u korupciju.

Image
komentar glasnogovornika /

Izvanredna presica FIFA-e: 'Ovo je dobro, očistit ćemo korupciju. Blatter nije pod istragom'

Image
komentar glasnogovornika /

Izvanredna presica FIFA-e: 'Ovo je dobro, očistit ćemo korupciju. Blatter nije pod istragom'

Kako prenose švicarski mediji, FOJ je blokirao račune za koje se sumnja da je preko njih tekao novac za podmićivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu sa zahtjevima američkog pravosuđa, FOJ je zatražio blokadu računa u nekoliko banaka kroz koje je tekao koruptivni novac, kao i zapljenu nekih dokumenata," poručili su iz FOJ-a.

Švicarska policija je danas na zahtjev američkih vlasti uhitila sedmoricu visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju. Među uhićenima su dvojica dopredsjednika FIFA-e - Jeffrey Webb s Kajmanskih otoka i Eugenio Figueredo iz Urugvaja, navodi švicarska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostala petorica uhićenih po nalogu ministarstva pravosuđa SAD-a su s američkog kontinenta. Pritvoren je član Izvršnoga odbora FIFA-e Eduardo Li iz Kostarike, djelatnik FIFA Julio Rocha iz Nikaragve, ataše predsjednika CONCACAF-a CostasTakkas s Kajmanskih otoka, nekdašnji dopredsjednik FIFA-e Jack Warner iz Trinidada i Tobaga, te predsjednik Brazilskoga nogometna saveza Jose Maria Marin.

Privedeni dužnosnici FIFA-e optuženi su za primanje mita u vrijednosti većoj od 100 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ Al Hussein: Ovo je tužan dan za nogomet

Jedini protukandidat Seppu Blatteru na skorašnjim izborima za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) jordanski princ Ali Bin Al Hussein komentirao je privođenje dužnosnika FIFA-e zbog sumnji u umiješanost u korupciju.

"Ovo je tužan dan za nogomet. Bio sam šokiran kada sam čuo vijesti o privođenju dužnosnika FIFA-e. Moramo prekinutu krizu koja već duže vrijeme traje u krovnoj nogometnoj organizaciji," kazao je jordanski princ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatterov suparnik smatra kako je vrijeme da FIFA ponovo dobije vodstvo koje prihvaća odgovornost za svoje postupke i koje će štititi interese nacionalnih saveza.

"Vrijeme je da FIFA dobije vodstvo koje će nas prestati sramotiti," poručio je princ Ali Bin Al Hussein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo