EKSKLUZIVNO ZA RTL / Najbolji rukometaš svijeta Duvnjak otkrio svoj novi cilj

Najbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak je kratko boravio u Zagrebu, a već danas ide u Hamburg gdje ga u subotu čeka nastup na All Star utakmici Bundeslige. Prije dolaska u Njemačku dao je ekskluzivni intervju za RTL Danas.

29.1.2014.
16:00
VOYO logo

"Još nisam svjestan nagrade, valjda ću biti svjesni kako će dani prolaziti. Nažalost, dobio sam nagradu poslije poraza, pa sam ju primio s malom gorčinom jer nismo osvojili medalju. Bio sam jako tužan, razočaran... Ova nagrada je veliko priznanje za moj rad, igre prošle godine", prokomentirao je najbolji rukometaš svijeta za RTL.

Je li to vrhunac karijere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo vrhunac, želim osvojiti zlato s hrvatskom reprezentacijom, nadam se da ću uspjeti", otkrio je Domagoj Duvnjak svoj novi cilj.

Hrvatska deset godina nije imala najboljeg rukometaša svijeta, posljednji kojem je pripala ta čast bio je Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno mi to puno znači. Nakon Ivana, koji je moj idol, dobio sam tu prestižnu nagradu, stvarno sam sretan i ponosan... Ovo je velika čast, a s druge strane i velika obaveza. Nagrada će mi biti poticaj da još bolje i jače radim", dodao je srednji vanjski njemačkog Hamburga.

Kako je vidio cijelo natjecanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo bili tužni i razočarani jer smo željeli tu medalju, bez obzira što bi to bila četvrta bronca u nizu. Nažalost, nismo uspjeli, prvo poluvrijeme protiv Španolske nismo bili pravi, dotukao nas je poraz protiv Danske... Moram biti iskreni. Imali smo Dansku, mogli smo pobijediti Dansku, teško se vratiti nakon takvog poraza. U drugom poluvremeneu protiv Španjolske smo pokazali karakter, bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Sretni smo što imao taj kontinuitet polufinala, nadam se da ćemo tako nastaviti", objasnio je Duvnjak.

Što Hrvatskoj nedostaje za taj iskorak u polufinalu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi igrači i stručni stožer znamo što prolazimo tokom turnira, kako je teško doći do polufinala. Uuvijek pričamo da se u polufinalu treba poklopiti dan kada će svaki igrači dati sve što je potrebno za pobjedu, puno sreće treba... Kad se sjetim protiv Danske se tri-četiri lopte odbile njima u ruke, fali to nešto. Nadam se da ćemo na sljedećem natjecanju otići korak dalje", poručio je popularni Dule.

O odlasku ili ostanku Goluže?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima apsolutno našu podršku, izbornik nas je doveo do pet polufinala, uzeli smo tri bronce, to je njegov uspjeh. Ja se nadam da on ostaje, zapravo za mene ne postoji takvo pitanje", rekao je Duvnjak te se nadovezao na izostanak Blaženka Lackovića.

"Ja ne znam kakva je situacija s Lacom, ali igram s njim u klubu i ono što ja znam da je Lac jedna mašina koja uvijek igra na 100 posto. Nadam se da ovo nije njegovo zadnje. Nama treba svaki igrač koji je bio u reprezentaciji i onaj koji će doći, treba nam to neko iskustvo koje tek moramo dostići. Iako, nakon svakog natjecanja smo jednu godinu iskusniji", dodao je Domagoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i riječ-dvije o sucu i smještaju u Danskoj.

"Poznajem taj sudački par (njemački suci koji su sudili u polufinalu protiv Danske op.nov.), imam dobra iskustva s njima u Bundesligi, ali neću o sucima. Rekao sam to nakon utakmice, pa neću ni danas. Smještaj nije bio na razini Europskog prvenstva, ni u Kopenhagenu ni Aarhusu, kada se samo sjetim kako smo mi ugostili u Hrvatskoj",zaključio je najbolji rukometaš svijeta u ekskluzivnom razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo