2000 ENGLEZA S ULAZNICAMA I JOŠ STOTINE BEZ / Procurila informacija gdje će se u Zagrebu okupiti 'zloglasni' navijači West Hama: Odmah reagirala policija

'Jedan pub, u centru grada, trebao je biti poluslužbeno okupljalište West Hamovih navijača'

15.9.2021.
15:27
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dinamo će imati navijačku podršku s tribina, isto kao i West Ham kojeg će u Zagrebu bodriti veliki broj navijača jer je interes veliki. I to je dobro za utakmicu poput ove...

Na Maksimiru se očekuje oko 15 000 navijača

Naime, dan uoči utakmice Dinamo je objavio da je prodao oko sedam tisuća ulaznica. Na Maksimiru se očekuje oko 15 tisuća gledatelja a zagrebački klub je u prodaju pustio paket ulaznica za sve tri utakmice grupne faze (sjever 270 kuna, zapad gore 360 kuna i zapad dolje 480 kuna) te pojedinačne ulaznice (sjever 120 kuna, zapad gore 150 i zapad dolje 200 kuna). Do 13 sati je prodano 2400 paketa ulaznica i oko 4500 pojedinačnih.

Oko 2000 Engleza u Zagrebu

Englezi su za ovu utakmicu dobili 1243 ulaznice, a onda su zatražili dodatne ulaznice od Dinama. Dobili su još 750 ulaznica i sve su rasprodane. 

Sudeći po tim brojkama, na stadionu bi ih trebalo biti oko dvije tisuće, a još stotine njih najavljuju dolazak u Zagreb i gledanje utakmice u nekom od zagrebačkih pubova.

"Jedan takav, u centru grada, trebao je biti poluslužbeno okupljalište West Hamovih navijača, no kad se ta informacija pojavila u javnosti, okupljanje je otkazano po nalogu mjerodavnih službi iz sigurnosnih razloga", javlja ovu informaciju Sportske novosti.

Pamti se ICF

Inače, navijači West Hama nekad su glasili, a i dan danas imaju takav predznak (najviše zbog slavne huliganske prošlosti), za jedne od najgorih na Otoku. Još uvijek se pamti legendarni Inter City Firm o kojem su snimani i filmovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bila je to huliganska grupa koja je bila strah i trepet 70-tih, 80-ih i početkom 90-tih godina prošlog stoljeća a ime je uzela po InterCity vlakovima s kojima su njezini članovi putovali na gostovanja. ICF je bio pionir posjetnica, odnosno vizitki koje su ostavljali na žrtvama koje su pretukli. "Čestitamo, upravo ste upoznali ICF", stajalo je na tim posjetnicama koje su ušle u legendu engleskog huligansko-navijačkog pokreta...

Za spomenuti kako je ICF imao najveće rivalstvo, mržnju bolje rečeno s notornim Millwallovim huliganima zvanima "Millwall Bushwackers".

Danas ta firma više ne postoji ali postoje neke druge huliganske ekipe među pristalicama Čekičara koje ipak nisu toliko ni jake kao nekad ni aktivne u svojim huliganskim djelovanjima ali mogu stvoriti određene probleme. Nema sumnje, bit će to izazov za Bad Blue Boyse koji će ih sigurno motriti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali